Acupunctura pentru afecțiunile digestive.

Digestia este o sarcină complexă îndeplinită de organism. Începe în gură și se termină atunci când alimentele ingerate părăsesc corpul prin rect. Pentru tot ce am învățat de-a lungul anilor în ceea ce privește digestia, sunt încă atât de multe altele pe care nu le știm sau încă învățăm. De exemplu, abia de curând, în ultimii 10 ani și ceva, medicina modernă a confirmat că tractul nostru gastrointestinal este al doilea creier. Această descoperire schimbă drastic modul în care corpul și numeroasele sale funcții sunt privite, deoarece tot ceea ce punem în gură poate avea potențial efecte de modificare a vieții asupra minții, precum și asupra corpului.

Medicina Tradițională Chineză (MTC) este doar una dintre multele moduri prin care oamenii pot face față tulburărilor lor digestive. TCM este un sistem medical foarte vechi care utilizează multe modalități diferite pentru a trata dezechilibrele din organism. Acupunctura este doar una dintre modalitățile care pot fi folosite. Din ce în ce mai multe studii despre eficacitatea acupuncturii sunt efectuate în fiecare zi, multe dintre ele fiind foarte promițătoare pentru cei care suferă de probleme digestive.

  1. Acupunctura ajută la digestie, deoarece tratează persoana în mod holistic, ceea ce înseamnă că toate părțile sunt luate în considerare atunci când se efectuează tratamentul. Nu există compartimentare ca în medicina occidentală. Așadar, o persoană care este tratată de un acupuncturist autorizat sau un practician în MTC nu numai că va observa modificări în problemele digestive, dar poate observa și schimbări în psihicul lor. Și din moment ce mintea și corpul sunt strâns legate, acest lucru poate fi foarte benefic pentru pacient.

2. Studiile au arătat că acupunctura poate stimula peristaltismul în tractul intestinal. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care se confruntă cu constipația cronică. În doar unul sau două tratamente, o persoană care suferă de constipație cronică poate găsi o ușurare. Acupunctorii noștri sunt specializați în tratarea constipației cronice care poate cauza durere. Deoarece biroul nostru tratează gestionarea durerii, putem viza și acest lucru.

3. Greața și vărsăturile sunt o altă problemă frecventă asociată cu digestia. Acupunctura și chiar presopunctura sunt instrumente minunate pentru calmarea stomacului deranjat care implică și durere. Un punct de presopunctură de pe partea inferioară a antebrațului a fost studiat pe larg doar pentru această funcție. În cele mai multe cazuri, greața și vărsăturile sunt mult reduse sau oprite cu totul.

4. Balonarea este o altă problemă comună asociată cu tractul digestiv. Acest lucru poate fi cauzat de consumul excesiv de alimente sau de o digestie necorespunzătoare. Tratamentele de acupunctură ajută procesul digestiv de descompunere a alimentelor fără excesul de gaz care provoacă frecvent balonare.

5. Diareea nu este doar o problemă care apare atunci când cineva suferă de gripă la stomac. De fapt, este mult mai comun decât cred mulți oameni. Tratamentele de acupunctură pot ajuta la rezolvarea diareei prin eliminarea fie excesul de căldură, fie excesul de umiditate din tractul digestiv, întărind în același timp.