Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală Galatia 2023

Prof. Univ. Dr. Roxana Chiriță

Coordonator activitate didactică – Disciplina Psihiatrie

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași

 

Un important reper în cadrul activităților științifice ale medicilor psihiatri și nu numai, îl reprezintă Conferința Europeană de Psihiatrie  și Sănătate Mintală GALATIA  2023 ediția a șaptea , susținută în perioada 17-21 mai .

 

Această manifestare științifică oferă oportunitatea tututor medicilor din diferite arii de specialitate , de a-și însuși numeroase și deosebite informații de actualitate interdisciplinare.

Ne face o deosebită plăcere să facem parte din cadrul acestui eveniment, devenind pentru Institutul de Psihiatrie Socola o tradiție de-a lungul anilor.

 

Inițiatorul acestei manifestări științifice aflată la ediția cu numărul 7, reflectă implicare și devotamentul pentru această specialitate medicală completă și complexă, psihiatria.

 

Pentru Institutul de Psihiatrie Socola Iași această manifestare științifică reprezintă un motiv de mare bucurie, încântare , deoarece valoarea acestui eveniment este dată de însăși președintele evenimentului , fost discipol al școlii de Psihiatrie Socola Iași , medic și formator în cadrul institutului. Dna Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubara a preluat modelul de la predecesorii săi, realizând ceea ce pentru un dascăl reprezintă un motiv de bucurie și anume de a ajunge și depăși nivelul acestora.

 

 

Cu ocazia acestor evenimente de anvergură, are loc realizarea unei porți de comunicare între medici de aceiași specialitate și specialităti diferite , rezultatul fiind construirea unei punți interdisciplinare, toate acestea realizate cu un singur scop, respectiv pacientul privit în context bio-psiho-social.