Gamă completă de servicii imagistice medicale la centrul Scanexpert Galați: RMN, CT, ecografie, mamografie

Scanexpert reprezintă un furnizor de servicii de imagistică medicală și radiologie, de înaltă calitate, ce activează atât în regiunea Moldovei, cât și în cea a Transilvaniei. Centrele, situate în Iași, Brașov, Galați, Roman, Pașcani, Botoșani, reușesc performanța de a îmbina cele mai noi tehnologii din domeniul imagistic, precum și cei mai buni profesioniști din domeniu. Atenția este întotdeauna concentrată asupra sănătății și bunăstării pacientului, investigațiile fiind efectuate într-un ambient plăcut, modern.

Investiția Scanexpert în Galați aduce beneficii în ceea ce privește diagnostigul și monitorizarea patologiilor, determinând o creștere a gamei de investigații medicale, atât simple, cât și complexe, ce pot fi efectuate în cadrul centrului. În privința patologiei mamare, este posibilă efectuarea de investigații complementare în cadrul centrului, precum: mamografie digitală, ecografie mamară și rezonanță magnetică mamară.

Aparat Rezonanță Magnetică Nucleară –  Siemens Magnetom Avanto 1,5T

Echipamentul de 1,5T, dispune de antene dedicate, fiind potrivit pentru toate tipurile de articulații, în stabilirea diagnosticului corect, rapid și sigur, dar și în orientarea abodării chirurgicale sau monitorizarea unor tratamente.

RMN-ul, efectuat utilizând aparatul Siemens Avento 1,5 T, în cadrul noului centru Scanexpert Galați, aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratamente, fie că vorbim, de exemplu, de inimă, sân, patologie neurologică sau neurochirurgicală, sau de RMN musculoscheletal.

RMN-ul cardiac este o procedură imagistică prin care medicul vizualizează în profunzime componentele detaliate ale cordului, inclusiv a camerelor şi valvelor. Investigația este utilă în urmărirea pacienților suspectați sau diagnosticați cu boli cardiace sau ale aortei. Testul nu utilizează radiaţii, astfel încât este ideal pentru investigaţii repetate necesare pacienţilor cu probleme cardiace congenitale.

RMN-ul de sân se recomandă pacienților de orice vârstă, cu tumoră sau suspiciune de leziuni tumorale la sân și reprezintă metoda imagistică cu sensibilitatea cea mai mare în diagnosticul cancerului de sân deoarece permite identificarea unor leziuni foarte mici. Cancerul de sân este cea mai frecventă dintre toate cazurile de cancer la femei şi este principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa.

RMN-ul cerebral este o metodă de diagnostic utilizată în neuroimagistică pentru analiza funcționării normale a creierului, recomandată de medicul neurolog sau neurochirurg, acesta având și utilitate preoperatorie. RMN-ul cerebral oferă, în anumite situații, informații mai precise decât orice altă metodă imagistică, fiind preferat în afecțiuni vasculare.

RMN-ul musculoscheletal reprezintă o investigație imagistică complementară ce aduce informații suplimentare de mare precizie asupra afecțiunilor aparatului locomotor. Motivele frecvente pentru care este solicitat un RMN musculo-scheletal, prin intermediul aparatului Siemens Avento 1,5T, includ afecțiuni greu sau imposibil de examinat prin intermediul altor metode imagistice, precum fracturi de stres în cazul sportivilor, rupturi de ligamente, rupturi ale mușchilor.

Computerul tomograf își demonstrează eficiența în stabilirea diagnosticului și în urmărirea periodică a diverselor afecțiuni oncologice, indiferent de localizarea acestora – Siemens Somatom Definition AS

Prin examinarea tomografică a toracelui poate fi relevată prezența unor tumori, a emboliilor, a pleureziei, a emfizemului sau a pneumoniei, fiind realizată caracterizarea imagistică a afecțiunilor inflamatorii infecțioase și/sau traumatice. În cazul fracturilor osoase complexe, a tumorilor osoase sau a articulațiilor grav erodate, tomografia computerizată oferă detalii esențiale, comparativ cu radiografia convențională. La nivelul craniului, are loc evaluarea patologiei vasculare și a traumatismelor cranio-cerebrale, a leziunilor existente, a patologiei degenerative, dar și diagnosticul afecțiunilor sinusurilor. Poate fi realizat diagnosticul și bilanțul de evoluție al afecțiunilor inflamatorii și tumorale aferente regiunii cervicale. Tomografia abdomenului și pelvisului intervine în realizarea tabloului imagistic al afecțiunilor organelor parenchimatoase (ficat, pancreas, splină, rinichi, uter, prostată), al organelor cavitare (vezică urinară), stadializarea tumorilor având un punct de plecare abdominal sau pelvin.

Prin intermediul câmpului de vizualizare extins de care dispune, poate fi realizată, în condiții de siguranță, scanarea pacienților copii, dar și a pacienților obezi.

Ecograf – Siemens Redwood

Echipamentul Siemens Redwood determină obținerea de imagini de precizie, într-un timp de examinare redus și prezentând o calitate superioară a culorii la adâncimi profunde. Ecografia este o metodă de explorare și diagnostic imagistic, bazată pe transmiterea diferențiată a ultrasunetelor, prin diversele tipuri de țesut.

Cea mai inovativă dotare este pachetul de elastografie, care permite calculul și afișarea rigidității țesuturilor, și, totodată, reușește cu succes să ilustreze, în timp real, tumorile maligne sau benigne, începând cu dimensiuni de câțiva milimetri.

Ecografie mamară bilaterală

Ecografia mamară este una dintre cele mai simple tehnici de diagnostic al afecțiunilor mamare, se recomandă femeilor de orice vârstă și constă în investigarea sânilor, cu ajutorul ultrasunetelor, fiind o metodă neinvazivă, nedureroasă și neiradiantă.

          Ecografie abdomen + pelvis

Ecografia abdomino-pelvină relevă dimensiunile, evaluează structura internă a organelor și poate evidenția leziunile existente în cadrul organelor abodminale sau pelvine: vezica biliară, ficatul, splina, pancreasul, rinichii, vezica urinară, uterul, ovarele, trompele uterine, prostata. De asemenea, cu ajutorul ecografiei abdominale se poate depista prezența lichidului în cavitatea abdominală, pericard (la inimă) sau pleură (la plămân).

          Ecografie tiroidă

Ecografia tiroidei oferă detalii valoroase despre volumul tiroidian (existența gușei), prezența nodulilor sau a chisturilor și structura acestora. Aproximativ 60% din populație se confruntă cu noduli, descoperiți în majoritatea cazurilor, la ecografie. Ofera date importante, ce pot indica benignitatea sau malignitatea unui nodul.

 

Siemens Inspiration și mamografia digitală cu tomosinteză

Consultațiile senologice sunt realizate de medici având experiență în patologia sânului și radiologie și imagistică medicală. Pacientele examinate ecografic sunt îndrumate spre extinderea investigațiilor, către rezonanță magnetică sau mamografie. Examinarea periodică este esențială, atât clinic, cât și prin autopalpar, prevenția fiind cel mai eficient mod de a păstra bolile la distanță și de a conserva sănătatea. Toate procedurile pot fi efectuate în cadrul centrului Scanexpert Galați, care își îndreaptă atenția întrutotul spre depistarea timpurie a afecțiunilor.

Softul ultramodern al mamografului permite reconstrucția virtuală a imaginilor, în format 3D, diagnosticul corect fiind obținut printr-o singură expunere a pacientei.

Clinica Scanexpert Galați se remarcă, prin echipa formată din medici bine pregătiți, dar și prin echipamentul pe care îl pune la dispoziția pacienților. Investigațiile speciale de tip RMN, CT, ecografii sau mamografii poziționează Scanexpert Galați în centrul universului imagistic medical din întreaga regiune, fiind definit de performanță. Indiferent de vârsta unui pacient, se recomandă vizita anuală la medic, chiar și în momentul în care nu sunt prezente simptome, întrucât, investigațiile de rutină pot oferi un tablou complet al stării de sănătate, iar șansele de vindecare se află în relație de interdependență cu momentul diagnosticării.