10 Idei de pachet pentru școala pentru un an școlar reușit

1. Sandwichul

Este alegerea clasică, se împachetează ușor, se mănâncă la fel de ușor. Pentru ca sandwichul să fie însă cât mai sănătos, dar și colorat, pune o legumă verde (o foaie de salată, andiva, baby spanac. Evită mezelurile clasice care au un conținut enorm de grăsimi și sare, pe care le poți înlocui cu unt de arahide fără zahăr cu valoare nutritivă mare, sau un pateu vegetal făcut de tine în casă. Pentru un aport de fibre, atât de necesare organismului, alege o pâine integrală.

2. Humus sau altă pastă vegetală și legume proaspete

Aromate și frumos colorate, pateurile vegetale sunt întotdeauna o alegere perfectă pentru pachețelul de la școală. Adaugă și câteva batoane proaspăt tăiate de castraveți, câteva boabe de struguri proaspeți sau cuburi de mere uscate și ai un pachețel pe care cel mic îl va adora.

3. Fructe proaspete sau legume crocante

Sunt întotdeauna o alegere bună și le poți include în orice pachețel ca și gustare. Chiar dacă la școala la care învață copilul tău este servit prânzul și nu îi mai pui pachețel, câteva fructe proaspete sau legume crocante cum sunt morcovii care să îi dea un plus de energie în pauze nu strică. Pentru a le putea servi cu ușurință, alege să tai fructele mari în bucăți mai mici, cu forme speciale (pătrățele, steluțe, inimioare).

4. Fructe uscate

Nu ocoli nici fructele uscate, în combinație cu alte tipuri de gustări. Ai nenumărate alternative și aici: de la  fructe de goji, merișoare, prune, caise, ananas, chipsuri din banane sau struguri de Corint uscați. Se consumă ușor, satisfac nevoia de dulce, conferă energie și aduc organismului foarte multe beneficii.

5. Salată de paste cu tofu și gustări din cereale

Pe lângă o salată de paste, poți să pui în pachețelul pentru școală și biscuiți sau batoane din cereale.

6. Wrap cu pastă vegetală și legume

Copiii adoră wrap-urile! Și pe bună dreptate – sunt gustoase, ușor de mâncat, prezentate interesant într-o formă deosebită, ca o tornadă. Wrap-urile sunt și o opțiune perfectă de mâncare de pus la școală și pentru părinți. Nu ai nevoie decât de o lipie, pasta vegetală preferată, salată verde și câteva legume.

7. Mini-burgeri cu tofu

Înlocuiește carnea cu un tofu cu mărar și prepară un burger vegetal cu salată verde și maioneză din avocado. Servește-l cu o porție de cartofi dulci prăjiți la cuptor peste care presari fulgi de drojdie inactivă care le va da un gust de parmezan ras.

8. Salată de toamnă cu quinoa

O salată cu valoare nutritivă mare, dată de mixul de ingrediente, frumos colorată și nu în ultimul rând gustoasă.

9. Salată mexicană cu avocado

Colorată și plină de vitamine, salata mexicană de avocado este ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bucățile de avocado cu roșii, ardei gras, boabe de porumb fiert, să adaugi sare, piper și puțin ulei de cocos dezodorizat pentru gătit. Pe lângă o salată delicioase merge întotdeauna un fruct proaspăt. Ca să păstrezi specificul mexican, alege un mango bine copt pe care să îl tai cubulețe.

10. Chiftele vegetale

O altă idee potrivită pentru pachețelul de scoală sunt chifteluțele de legume sau crochetele din cartofi, ambele cu adaos de nuci și semințe, dar nu prăjite, ci coapte în cuptor. Dacă sunt ușor crocante în exterior, cu atât mai bine, vor fi și mai apreciate de micul tău. Pe blogul nostru găsești câteva rețete absolut delicioase și perfecte pentru pachețelul pentru școală, dar și ca aperitive. Încearcă rețeta de chiftele din linte verde care este ușor de pregătit și sățioasă.

Alegerile alimentare sănătoase încep cu pachețelul de la școală

De-îndată ce devin elevi, copiii petrec cel mai mult timp din zi la școală. Cei mai mulți dintre copiii noștri sunt înscriși în programe after-school și ajung acasă odată cu părinții, la ore târzii ale după-amiezii.

Asta nu trebuie să însemne că nu îi putem ajuta să își însușească obiceiuri alimentare sănătoase pe care să le aibă pentru tot restul vieții. Pachețelul de la școală este datoria noastră, a părinților. Prin el avem grijă ca puii noștri să beneficieze de tot ce e mai bun și să își ia vitaminele și mineralele necesare pentru o bună dezvoltare fizică. Tot datoria noastră, a părinților, este și să ne asigurăm că obiceiurile alimentare dobândite în școală sunt unele sănătoase pentru că șansele ca ele să rămână pe tot parcursul vieții copiilor noștri sunt destul de mari.

Mulți părinți le dau micilor elevi bani de buzunar ca aceștia să își cumpere de mâncare de la chioșcul școlii. Soluția, deși simplă, nu este și cea mai bună. Spre deosebire de noi, adulții, cei mici se lasă atrași de diverse preparate care nu sunt sănătoase, pot ajunge să consume dulciuri în exces sau să apeleze la chipsuri, snacksuri sau mâncăruri fast food, care conțin multe calorii și prea puțini nutrienți.

Câteva minute investite zilnic de părinți în pregătirea pachetului pentru școală sunt o investiție minimă în bună-starea copilului în perioada de creștere, dar și mai târziu când va ajunge adult.

 

 

Sursă: https://sanovita.ro/blog/pachetelul-pentru-scoala-sfaturi-si-idei-pentru-mamici/