Îngrijirea tenului toamna: Sfaturi utile, recomandări de produse și alimentație

Așa cum facem modificări în garderobă odată cu sosirea toamnei, la fel de necesar este și să adoptăm o altă rutină de îngrijire a pielii. Poate că, la începutul sezonului, mai poți folosi câteva dintre produsele care te-au încântat în anotimpul cald, dar, pe măsură ce vor scădea temperaturile, chiar pielea ta îți va cere să faci anumite schimbări.

Cuvintele cheie care nu trebuie să îți lipsească din dicționarul beauty sunt hidratarea și exfolierea. Este important ca în continuare să ții cont de tipul și de nevoile tenului tău atunci când alegi produsele de îngrijire, dar și de alimentația zilnică.

Îngrijirea tenului uscat pe perioada toamnei

În sezonul rece al anului trebuie să îngrijești tenul uscat cu și mai multă atenție, iar ritualul de înfrumusețare trebuie analizat chiar de la începutul toamnei. Introdu în trusa ta produse care hidratează pielea în profunzime și o hrănesc cu vitamine și minerale.

Băile de soare prelungite și-au pus amprenta asupra pielii tale, așa că este indicat să o răsfeți cu scruburi și cu măști hidratante de două ori pe săptămână. Pentru îndepărtarea celulelor moarte, poți să folosești produse speciale din comerț ori să prepari unele homemade pe bază de miere și uleiuri vegetale.

Indiferent de câte produse aplici, nu uita că cel mai important pas este curățarea tenului de impurități și machiaj. Acesta este secretul unei pieli strălucitoare și fine la atingere.

Cum să îți îngrijești pielea sensibilă toamna

Roșeața, senzațiile de mâncărime și iritațiile frecvente indică faptul că ai tenul sensibil și că este necesar să introduci în ritualul de îngrijire produse care se pliază pe caracteristicile lui. Fie că vorbim de pasul curățării ori de cel al hidratării, pielea sensibilă are nevoie de produse fără parfum și alcool în compoziție, care să fie cât mai naturale.

Chiar dacă a trecut vara, nu uita de crema cu protecție UV fiindcă pielea ta nu este în siguranță nici acum. Radiatiile UVA sunt la fel de intense pe tot parcursul anului și cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Așadar, fă-ți un obicei din a aplica produse cu protecție solară și în restul anului.

Îngrijirea tenului normal pe perioada toamnei

Deși tenul normal nu provoacă bătăi de cap la fel ca celelalte tipuri, nu înseamnă că nu trebuie să acorzi atenție îngrijirii lui pe perioada toamnei. Acum este momentul indicat pentru a înlocui crema cu textură lejeră pe care o foloseai în sezonul cald cu una care are potențial mai mare de hidratare.

Chiar dacă soarele nu mai este la fel de puternic, folosește în continuare fond de ten ori cremă cu factor de protecție. Și nu uita cât de important este să îți exfoliezi pielea în această perioadă a anului. Gomajul ajută la regenerarea pielii, îi crește nivelul de elasticitate, reducere dimensiunea porilor și elimină punctele negre, îmbunătățind vizibil aspectul general al tenului.

Întreținerea tenului gras toamna

Tenul gras este caracterizat de exces de sebum, pori dilatați, puncte negre și apariția frecventă a coșurilor. Secreția de sebum va începe să scadă odată cu instalarea toamnei, iar tenul tău va necesita un plus de hidratare.

Dieta de toamnă pentru o piele frumoasă

Dieta de toamnă nu este esențială doar pentru o piele frumoasă, ci și pentru o stare generală de bine. Profită din plin că septembrie se numără printre cele mai bogate luni ale anului și introdu în dieta ta alimente care luptă împotriva îmbătrânirii premature: struguri, nuci, cătină și măceșe.

Alte alimente de toamnă care te ajută să ai pielea strălucitoare și elastică sunt:

– dovleacul: este bogat în vitaminele A și C, conține acizi grași Omega-3 și fibre;

– merele: au în compoziție polifenoli care mențin pielea strălucitoare;

– smochinele: sunt bogate în fibre și calciu;

– ciupercile: îmbunătățesc nivelul de elasticitate al pielii, reduc inflamațiile și luptă împotriva îmbătrânirii premature.

 

 

Sursă:https://www.pfarma.ro/blog/ingrijirea-tenului-toamna-sfaturi-recomandari-de-produse-alimentatie.html