10 beneficii ale ciclismului pentru sănătate

Ciclismul este un sport aerob care oferă o mulțime de beneficii. De asemenea, variază ca intensitate, făcându-l potrivit pentru toate nivelurile. Puteți merge cu bicicleta ca mod de transport, pentru activități ocazionale sau ca efort intens, competitiv.

Ciclismul este un antrenament minunat care te menține activ. Poate ajuta la modelarea unui stil de viață sănătos, atât fizic, cât și mental.

Continuați să citiți pentru a arunca o privire asupra câtorva moduri în care ciclismul vă poate îmbunătăți nivelul de condiție fizică și bunăstarea mentală.

Beneficii ale ciclismului

1. Managementul greutății

Ciclismul în mod obișnuit, în special la o intensitate ridicată, ajută la scăderea nivelului de grăsime corporală, ceea ce promovează o gestionare sănătoasă a greutății. În plus, îți vei crește metabolismul și vei construi mușchi, ceea ce îți permite să arzi mai multe calorii, chiar și în timp ce te odihnești.

2. Puterea picioarelor

Ciclismul îmbunătățește funcția generală a corpului inferior și întărește mușchii picioarelor fără a le suprasolicita. Acesta vizează cvadricepșii, fesierii, bicepsul femural și gambele. Pentru a vă face picioarele și mai puternice, încercați de câteva ori pe săptămână exerciții de ridicare în greutate, cum ar fi genuflexiuni, pentru a vă îmbunătăți performanțele de ciclism.

3. Este bun pentru începători

Este simplu să mergi cu bicicleta. Dacă aveți dificultăți cu o bicicletă standard, bicicletele medicinale sunt o alternativă excelentă. Dacă sunteți noi în ale ciclismului sau vă reveniți din cauza unei accidentări sau a unei boli, puteți pedala la o intensitate redusă. Pe măsură ce vă dezvoltați capacitatea fizică, puteți crește intensitatea.

4. Antrenament de bază

Ciclismul lucrează, de asemenea, mușchii de bază, inclusiv abdomenul si spatele. Abdominalii puternici și mușchii spatelui vă susțin coloana vertebrală, sporesc stabilitatea și îmbunătățesc confortul în timpul mersului cu bicicleta.

5. Sporește sănătatea mintală

Ciclismul poate ușura sentimentele de stres, depresie sau anxietate. Atenția pe drum în timp ce mergeți cu bicicleta ajută la dezvoltarea concentrării și a conștientizării momentului prezent. Acest lucru vă poate ajuta să vă îndepărtați atenția de la problemele din viața cotidiană. Dacă vă simțiți letargic sau lipsit de vlagă, urcați-vă pe bicicletă timp de cel puțin 10 minute. Exercițiul eliberează endorfine, care la rândul lor te ajută să te simți mai bine în timp ce scazi nivelul de stres.

S-ar putea să vă simțiți mai încrezători și mai mulțumiți odată ce faceți din ciclism o parte obișnuită a vieții voastre.

6. Poate ajuta persoanele cu cancer

Ciclismul este un plus fantastic în planul dvs. de îngrijire dacă aveți sau vă recuperați de cancer. Ciclismul vă poate menține, de asemenea, slab și în formă, ceea ce vă poate reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân. Potrivit cercetărilor din 2019, a rămâne activ dacă aveți cancer de sân poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale tratamentului împotriva cancerului, inclusiv la oboseală, și la îmbunătățirea calității generale a vieții.

7. Un început pozitiv pentru dimineața ta

Începeți-vă ziua cu o activitate sănătoasă precum ciclismul, care vă trezește prin creșterea circulației și vă permite să începeți ziua cu un sentiment de realizare. Este posibil să vă simțiți mai înclinați să faceți alegeri sănătoase, pozitive pe măsură ce ziua progresează. Plimbările de dimineață făcute la o intensitate scăzută pot arde grăsimi, pot spori rezistența la efort și vă pot crește nivelul de energie și metabolism toată ziua. Un studiu din 2019 a constatat că persoanele care au făcut mișcare înainte de micul dejun timp de 6 săptămâni și-au îmbunătățit răspunsul la insulină, ceea ce i-a ajutat să ardă de două ori mai multă grăsime decât cei care au făcut mișcare după micul dejun.

8. Previne și gestionează afecțiunile medicale

Fie că doriți să preveniți apariția problemelor de sănătate sau să gestionați condițiile existente, exercițiul regulat este esențial. Ciclismul în mod regulat este o modalitate de a evita un stil de viață sedentar și preocupările sale de sănătate însoțitoare. Poate ajuta la prevenirea problemelor cardiace, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord și hipertensiune arterială.

9. Este ecologic

Reduceți amprenta de carbon mergând cu bicicleta ori de câte ori este posibil. Ciclismul este un înlocuitor excelent pentru opțiunile de transport care implică ședere în trafic pentru perioade lungi de timp. Este util mai ales atunci când mergi în locuri care sunt cam prea departe pentru a merge, dar tot nu vrei să iei o mașină. Un bonus este să nu te lupți pentru un loc de parcare în zone aglomerate.

10. Este un sport cu impact redus asupra articulațiilor

Ciclismul este ușor pentru corpul tău, făcându-l o opțiune blândă pentru persoanele care doresc un antrenament intens fără a-și stresa articulațiile. Ciclismul este o opțiune excelentă pentru persoanele care au probleme articulare sau rigiditate generală, în special în partea inferioară a corpului.

 

Referințe

  •  www.healthline.com