Echipa Hi Smile- Dr. Alina-Ramona Dimofte

Sunt Dr. Alina-Ramona Dimofte, Șef de Promoție a seriei 2011-2017 din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie, UGAL, specializarea Medicină Dentară. În prezent, pe lângă activitatea clinică din cabinetul de stomatologie, activez și ca Asistent Universitar, predând studenților lucrările practice de Protetică dentară fixă, mobilizabilă și mobilă, Terapie implanto-protetică și Reabilitare orală.

După finalizarea facultății, am promovat rezidențiatul, alegând specializarea Protetică Dentară, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Am devenit Medic specialist în Protetică Dentară la finele anului 2020. Alegerea specializării de Protetică dentară a fost determinată de dorința îmbunătățirii calității vieții pacienților prin arta și știința lucrărilor protetice. Cu o pasiune pentru precizie și estetică, sunt specializată în realizarea protezelor dentare, incluzând coroane de înveliș, proteze parțiale fixe pluridentare (punți dentare), proteze mobile și mobilizabile, protetică pe implant. Angajamentul meu față de îngrijirea pacienților se extinde dincolo de expertiza tehnică, deoarece prioritizează empatia și comunicarea pentru a mă asigura că fiecare pacient se simte confortabil și informat pe tot parcursul tratamentului. În calitate de medic protetician, scopul meu este de a readuce pacienților încrederea în zâmbetul lor, oferind calitate la standarde înalte.

Pe parcursul anilor am participat la numeroase congrese, precum: Cel de-al 23-lea congres a  al Societății Stomatologice Balcanice (BaSS) (Iași),  Sesiunea Generală IADR –  experiență virtuală (Boston), Congresul Internațional de Estetică Dentară „Conexiuni în Estetica Dentară” (București), îmbunătățindu-mi în mod constant competențele necesare unui medic specialist de succes. De asemenea, în urma implicării active în lumea științifică am obținut numeroase premii, printre care: Medalia de aur – ca recunoaștere a eforturilor excelente și creative de a inventa ,,Arcul facial cu funcționalitate mecanică și biologică extinsă,  procedură de utilizare’’, obținută în cadrul celei de a 7-a ediții anuale a Concursului Internațional de Inovație în Invenție din Canada, iCAN 2022.

Din punctul meu de vedere, calitățile pe care trebuie să le dețină un medic stomatolog bun și în care mă regăsesc sunt:

  • Compasiune: abilitatea de a empatiza cu pacienții, de a le asculta preocupările și de a oferi sprijin emoțional este crucială pentru construirea încrederii;
  • Abilități de comunicare: comunicarea eficientă îi ajută pe stomatologi să explice tratamentele, să abordeze întrebările pacienților și să asigure luarea deciziilor în cunoștință de cauză;
  • Răbdare: medicii stomatologi trebuie să aibă răbdare și înțelegere, în special cu pacienții anxioși sau cu frică;
  • Adaptabilitate: stomatologia evoluează constant, așa că este esențial a fi la curent cu noile tehnici și tehnologii.