Investigații de tip rezonanță magnetică premium și performanță în diagnostic, la centrul Scanexpert Galați

Centrul Scanexpert Galați se remarcă în sfera imagisticii medicale și a radiologiei, în regiunea de sud-est a țării, asigurând servicii de înaltă calitate și performanță, dovedindu-se lider în stabilirea diagnosticului corect, sigur și rapid. Scanexpert aduce beneficii de incontestat în diagnosticul și monitorizarea  patologiilor, prin intermediul investigațiilor noninvazive, atât simple, cât și complexe, ce pot fi efectuate în cadrul centrului.  

          RMN Siemens Magnetom Avanto 1,5T

Echipamentul oferă o combinație unică de tehnologie de tip rezonanță magnetică, softuri și aplicații clinice, care să asigure convertirea provocărilor în oportunități. Acesta intervine în clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament. Investigațiile speciale avansate precum RMN cord, spectroscopie cerebrală, evaluare multiparametrică a prostatei, tractografie cerebrală și RMN sân pot fi efectuate la centrul Scanexpert Galați.

Rezonanța magnetică a cordului înseamnă vizualizarea în profunzime a componentelor detaliate ale cordului, inclusiv a camerelor şi valvelor, catetetizarea cardiacă fiind exclusă. Utilitatea RMN cord se traduce prin vizualizarea fiabilității mușchiului cardiac, evaluarea cicatricilor post-infarct, evidențierea inflamației prezente a cordului, și anume prezența miocarditei, pericarditei, a tumorilor cardiace. Sunt diagnosticate cu succes, de asemenea, anomaliile funcționale, trombii intracavitari sau intravasculari, anevrismele de aortă. Testul nu utilizează radiaţii, astfel încât este ideal pentru investigaţii repetate necesare pacienţilor cu probleme cardiace congenitale.

RMN-ul sân este o investigaţie complementară ecografiei mamare şi mamografiei, toate acestea ajutând la obținerea unui diagnostic cât mai fidel. Deseori ne confruntăm cu forme de cancer care nu au expresie pe imaginea ecografică sau pe cea mamografică, aici intervenind sensibilitatea RMN-ului, cea mai mare, peste 98%, bazată pe un principiu foarte simplu, și anume, acela că leziunile maligne sunt vascularizate. Ca test de monitorizare, RMN-ul de sân este folosit pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie, în timpul chimioterapiei neadjuvante (efectuată preoperator) sau postoperator, pentru diferențierea recidivei de cicatrice, la pacientele deja operate de cancer mamar.

Spectroscopia de rezonanță magnetică măsoară modificările structurilor biochimice ale țesuturilor, fiind utilizată, în special, pentru evaluarea tumorilor. Indicațiile principale pentru efectuarea acestei investigații se referă la patologia neurologică și la diagnosticul de cancer sau supravegherea sub tratament, în cazul prostatei. Spectroscopia cerebrală este un examen imagistic non-invaziv util in măsurarea modificărilor biochimice din țesuturi cu ajutorul metaboliților (tumori cerebrale, AVC, epilepsie, inflamații, infecții, anumite boli de substanță albă, boli neurodegenerative, cum ar fi Boala Alzheimer sau demența vasculară). Spectroscopia realizează o diferențiere între tumorile cerebrale benigne și cele maligne (glioame unde metabolismul de cholina predomină pe spectru, în AVC predominând lactatul, iar la cei cu focar epileptogen predominând glutamatul, etc.)

Evaluarea multiparametrică a prostatei reprezintă investigația de elecție a prostatei, în diagnosticul cancerului, atunci când există suspiciuni. Rolul acesteia este de stadializare a afecțiunii, de supravaghere a pacientului și de localizare și caracterizare a cancerului. RMN prostată multiparametric este singura metodă imagistică ce reușește să evalueze corect extensia extracapsulară, tratamentul fiind stabilit din start, chirurgical sau non-chirurgical.

Tractografia joacă un rol esențial în depistarea precoce și monitorizarea unei game largi de afecțiuni neurologice, precum demență, epilepsie, malformații vasculare și cerebrale, accident vascular cerebral. Tractografia cerebrală, prin tehnica tensorului de difuzie este examinarea de elită, folosită în ținta neurochirururgilor, în special în pregătirea preoperatorie a intervențiilor. Tractografia cerebrală generează informații despre apa dintre fibre și apa extracelulară. Tehnica generează o hartă specifică a  modificărilor care apar între lobii frontal-parietal-occipital (verde)-corticospinale/piramidale (albastru și cele mai importante) și fibrele care fac legătura dintre emisfera dreaptă și stângă (roșu).

Astfel, gălățenii și pacienții din împrejurimi au la dispoziție un centru ultramodern, cu echipament de ultimă generație și o echipă de specialiști, totul pentru o viață ferită de simptome supărătoare sau afecțiuni. Pe parcursul anilor, întreaga echipă a îmbunătățit constant serviciile medicale de prevenire și diagnostic furnizate, până la standarde de excelență, eforturile fiind întotdeauna concentrate asupra necesităților fiecărui pacient în parte, în materie de profesionalism, calitate și siguranță a actului medical.