CRIOSAUNA si stimularea METABOLISMULUI

Vorbim adesea despre METABOLISM , dar înțelegem ce înseamnă asta?

METABOLISMUL este termenul umbrelă pentru milioane de reacții chimice care continuă în interiorul corpului, pentru a vă menține în viață, de la digerarea alimentelor până la construirea de celule noi.

De obicei, persoanele supraponderale consideră că metabolismul lor este prea lent.

 Cele mai populare sfaturi pentru a-l împinge într-o treaptă superioară implică jogging, băut ceai verde, mișcare, hidratare mai bună.

Din păcate, chiar și utilizarea tuturor acestor tehnici de multe ori nu ajută la eliminarea excesului de greutate, deoarece acestea nu influențează mult rata metabolic.

În mod surprinzător, corpul își folosește cea mai mare parte a energiei într-o stare de repaus.

Există o rată metabolică bazală sau BMR. Arată câte calorii sunt necesare pentru a vă menține corpul în funcțiune în repaus. Și BMR reprezintă 60-75% din necesarul caloric zilnic.

În schimb, activitatea fizică a unei persoane obișnuite „arde” doar aproximativ 10%. Evident, nu vorbim despre ridicare de greutati  sau muncă manuală grea.

Totuși, nu înseamnă că exercițiul este inutil. În afară de alte beneficii pentru sănătate, antrenamentele construiesc mușchi. În special, mușchii consumă până la 20% din energie în repaus, în timp ce grăsimea „arde” doar 3% din rata metabolică bazală.

 Vestea bună este că cu cât avem mai mult mușchi, cu atât ardem mai multe calorii, chiar și atunci când navigăm pe canapea.

Recent, oamenii de știință au estimat că aproximativ 15% din cheltuielile de energie în repaus ar putea fi atribuite așa-numitei „termogeneze care nu tremură”.

Cu alte cuvinte, atunci când suntem expuși la frig❄, ne putem încălzi nu din frisoane, ci din transformarea grăsimii albe în grăsimi brune, care apoi se descompun și degajă căldură.

Este bine cunoscut faptul că #crioterapia întregului corp promovează producerea de irisină,un hormone natural care joacă un rol în „rumenirea” țesutului adipos alb. Mai mult, acest proces nu se limitează la timpul sesiunilor în sine. În schimb, este lansat și susținut de terapie la rece, deci de expunerea la temperature extrema (-196 grade Celsius) din #criosauna.

Deci, alături de alte beneficii ale sesiunilor de #crioterapie pe tot corpul, veți obține un impuls al ratei metabolice bazale și o utilizare mai mare a consumului zilnic de energie ca bonus.

Liliana Bujor-specialist in aerocrioterapie

0740118322

Criohealth Galati

Str.IONEL FERNIC NR 33

BLOC C120 PARTER

www.criohealthgalati.ro

#crioterapie#criosauna#slabire#metabolism#irisina