Ecografia la ReumaDiagnostic, centru supraspecializat în afecțiunile musculo-scheletale

Ecografia la ReumaDiagnostic, centru supraspecializat în afecțiunile musculo-scheletale

 

La ReumaDiagnostic pot fi efectuate toate tipurile de investigații ecografice pentru adulți și copii. Cele 2 clinici sunt dotate cu aparate ultraperformante de ecografie precum și cu cele mai avansate tehnologii necesare acestora. În plus, medicii clinicii sunt supraspecializati in efectuarea diferitelor tipuri de ecografii.

Ecografia musculoscheletală este cel mai des solicitată, ca urmare a profilului centrului, dar și pentru că dispunem de 5 medici cu specializări diferite (imagistică, ortopedie, reumatologie, recuperare) supraspecializați în ecografia aparatului locomotor.

Ecografia Doppler a membrelor inferioare se efectuează la pacienți cu factori de risc vascular (diabetici, fumători, vârstnici), cu suspiciune de cheag de sânge (tromboză) sau cu varice. Ecografia Doppler a membrelor superioare este indicată în special in tromboflebite.

Ecografia Doppler carotidiană (cervicală) permite vizualizarea arterelor carotido-vertebrale pentru diagnosticul ocluziilor sau stenozelor, sau evaluarea plăcilor instabile în evaluarea riscului de AVC. Ecografia de arteră temporală este un serviciu unic în regiunea Sud-Est, utilă în cazul suspiciunii de vasculită.

Ecografia Doppler cardiaca este efectuată de cardiolog in evaluarea funcției inimii și a afecțiunilor cardiovasculare.

Ecografia de aortă abdominală, artere renale și celelalte ramuri, este efectuată pentru depistarea stenozelor, anevrismelor sau altor malformații.

Ecografia de tiroidă și glande salivare cu Doppler se realizează pentru evaluarea bolilor tiroidiene, litiazei salivare, sindromului Sjogren sau leziunilor tumorale.

Ecografia abdomino-pelvină cu Doppler si elastografie este folosită cu rol de screening sau diagnostic în cazul patologiilor abdominale. Elastografia (fibroscan) măsoară gradul de fibroză hepatică sau al altor organe.

Ecografia pediatrică (abdominală, musculoscheletală sau Doppler) este un examen ideal la copii, evitând iradierea data de alte aparate radio-imagistice.

Ecografia testiculară și scrotală este modalitatea primară de imagistică a sistemului reproducător masculin.

Intervenții și infiltrații ghidate ecografic

Folosirea ecografiei în tratamentele percutanate asigură precizia, crește eficacitatea, scade complicațiile, oferă siguranță în evitarea vaselor de sânge și nervilor, pot fi infiltrate structuri de mici dimensiuni, minimalizează durerea și disconfortul pacientului.

ReumaDiagnostic este un concept unic in regiune, un centru medical supraspecializat pe diagnosticul, tratamentul și recuperarea afecțiunilor musculoscheletale, cu sedii în Str. Movilei nr. 2 (P-ța Centrală) sau Str. Galații Noi nr. 5 (P-ța Micro 17), Galați.

Află mai multe despre ReumaDiagnostic pe www.reumadiagnostic.ro, https://www.facebook.com/ReumaDiagnostic, sau https://www.instagram.com/reuma_diagnostic/?hl=id