Intervenția endodontică sub microscop. Diferența între salvarea și extracția dintelui

ESTETDENTAL CLINIC”, DR. GAVRILIȚĂ DENIS

Scopul unui tratament endodontic este de a trata afecțiunile pulpei dentare.

În cazul în care pulpa unui dinte este inflamată ori infectată, aceasta este intervenția stomatologică potrivită care vă va salva dintele respectiv.

Dacă nu este tratată, infecția poate afecta și osul, ceea ce va duce treptat la pierderea dintelui și chiar extinderea infecției la dinții vecini.

Microscopul dentar este cel mai important instrument în tratamentele endodontice, acesta ajută la efectuarea unui tratament corect și de lungă durată, într-un număr restrâns de ședințe.

Diferența dintre tratamentul endodontic asistat de microscop și cel clasic este dată de timpul de efectuare și de calitatea acestuia.

Fără ajutorul lui, tratamentul endodontic se desfășoară orbește, bazându-ne doar pe sensibilitatea noastră tactilă, avem o reușită de 50-60 %, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%.

Utilizând microscopul dentar, medicul are o vizibilitate sporită, atât la suprafață cât și în interiorul dintelui.

În cazurile când rădăcinile și canalele dentare sunt complicate, infectate, tratamentele clasice pot determina o reinfectare sau necesitatea extracției dentare.

Microscopul este cel mai performant echipament, care ne ajută la reperarea tuturor canalelor radiculare, îndepărtarea instrumentarului rotativ rupt și obturarea corectă a perforațiilor.

Tratamentele la microscop oferă o calitate superioară, pentru o perioadă lungă de timp.

Beneficiile tratamentului endodontic cu ajutorul microscopului:

  • Precizie 100% – tratarea corectă și completă a canalelor;
  • Investiția financiară – prețul tratamentului endodontic este mai mic decât o extracție urmată de o lucrare (punte sau implant dentar);
  • Tratament confortabil, minimum invaziv –  tratamentul NU este dureros, el fiind realizat sub anestezie locală;

 Oferă valoare zâmbetului tău!

Str. Textiliștilor Nr4 BlQ3 Ap.44

0720 413 311

gavrilita.denis@yahoo.com