Piciorul plat (PLATFUSUL)

Piciorul are un rol static și un rol dinamic, de aceeași importanță fiind pârghia terminalã a locomotiei. Hohmann denumea piciorul ” O opera arhitecturalã a naturii.”

Mersul este un act esențial în existența omului. Viața socialã și profesionalã a fiecãruia dintre noi este condiționatã în mare mãsurã de locomoție.

Platfusul – piciorul plat sau arcada cãzutã – este o condiție medicalã obținutã prin aplatizarea bolților piciorului, fãcând ca suprafața tãlpii sã vinã în întregime sau aproape în întregime în contact cu solul.

Clasificare:

-Piciorul contractat-dureri vii pe faþa internã ºi plantara a piciorului!

-Piorul plat fixat-mers dureros, cu sprijin pe marginea internã a piciorului unde se constatã artrozã deformatã.

-Piciorul plat reducibil (dureri la eforturi ºi obosealã la mers

Cauzele care pot duce la apariþia piciorului plat sunt multiple și variazã, fiind legate, în mare mãsurã, de condițiile fiziologice, patologice și sociale specifice acestor perioade.

Masajul

Masajul, pe lângã efectul antalgic, este și miorelaxant sau, dacã se dorește, poate fi și tonifiant în funcție de manevrele folosite. Poziționarea pacientului este deosebit de importantã, deoarece fiecare poziție permite o mai bunã abordare a diferitelor structuri ce trebuie masate.

Masajul este un procedeu indispensabil oricãrei reeducãri. Este de necontestat valoarea sa în ameliorarea circulației locale, în favorizarea drenajului sanguin și limfatic al piciorului, în resorbția edemelor, în ameliorarea nutriției țesuturilor ca și în normalizarea tonusului muscular.

La Art Therapy Center utilizăm mai multe tehnici de masaj terapeutic, îmbinate într-o tehnică nouă și inovativă pe piața romanească! Terapia VEEDA se ocupă cu rezolvarea și ameliorarea a numeroase probleme de sănătate, pornind de la eliminarea durerilor, până la înlăturarea atacurilor de panică și a stresului!

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!