Alimentaţie sănătoasă la copil în prag de primăvară

După o iarnă lungă şi friguroasă, în care atât organismele copiilor, cât şi ale adulţilor au fost suficient de solicitate să reziste la gripe, frig, umezeală şi alte inconveniente ale anotimpului rece, a venit, în sfârşit, şi primăvara. Începem să ne dezmorţim, să simţim nevoia de mai multă mişcare, însă, de foarte multe ori se întâmpla să ne simţim vlăguiţi, obosiţi, lipsiţi de energie. Iar copiii noştri, chiar dacă nu dau semne de lipsă de energie, pot avea sistemul imunitar scăzut acum, la început de primăvară. Astfel, e extrem de important să ştim cu ce îi alimentăm primăvara, ca să-i ajutăm să-şi ia cantitatea corectă şi suficientă de vitamine şi elemente hrănitoare necesare unei bune sănătăţi. Mai ales că alimentaţia copiilor în perioada asta diferă de cea a adulţilor.

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai mult renunţi la sfârşitul iernii la o alimentaţie bogată în carne şi produse derivate. Pe când copiii au nevoie de toate elementele nutritive potrivite susţinerii organismului lor în plină dezvoltare. Daţi copiilor dumneavoastră o cantitate mai mare de legume şi fructe decât pe perioada iernii. Nu neglijaţi consumul de proteine, însă optaţi pentru produse slabe, carne de pui, de curcan şi peşte. La fel procedaţi cu produsele lactate, alegeţi variantele mai puţin încărcate de grăsimi. O cantitate prea mare de grăsimi niciodată nu face bine copilului, chiar dacă copilul dumneavoastră este foarte slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.