Lamaze, un ajutor semnificativ pentru nașterea naturală

Naşterea naturală este privită încă de foarte multe femei ca un act traumatizant care lasă urme adânci asupra organismului. Este binecunoscută tendinţa medicilor români de a recomanda foarte repede naşterea prin cezariană şi gravida, odată ajunsă în cabinetul medicului, nu are puterea să se opună recomandărilor. Trebuie să ştiţi însă că naşterea naturală trebuie privită natural! Ca orice alt lucru pe care corpul nostru ştie să îl facă!

Un ajutor de nădejde în naşterea naturală este Lamaze. Ceea ce noi privim ca o noutate absolutî în domeniu, în alte ţări se practicî de ani! „Lamaze nu este o metoda de naştere! Graviduţele învaţă în timpul unui curs Lamaze în primul rând ce se întâmplă din punct de vedere anatomic şi mai important decât atât este că ele învaţă să îşi apropie partenerul de viaţă şi îl fac parte din perioada de graviditate şi poate chiar partener de naştere!”, subliniază Liliana Tudose, instructor Lamaze la clinica Isis din Constanţa.

Prin cursurile Lamaze, gravida îşi însuşeşte informaţii legate de evoluţia hormonală pe timpul sarcinii şi al naşterii, funcţionarea fibrei musculare în timpul contracţiilor, tehnici de respiraţie şi mişcare pe care le poate aplica în timpul travaliului, astfel încât să fie cât mai uşor de suportat şi pentru ea şi pentru bebeluş. Şi, nu în ultimul rând, Lamaze susţine mama şi după naştere cu informaţii şi tehnici de alăptare şi îngrijirea bebeluşului.

Există puţine clinici în România care oferă cursuri Lamaze viitoarelor mame.

Sfatul instructorului Lamaze Liliana Tudose: ”Orice lucru temeinic pe care îl facem în viaţă are nevoie de un plan bine pus la punct. Asta face Lamaze! Te ajută să îţi faci propriul plan de naştere, pentru ca bebeluşul să vină pe lume în cele mai bune condiţii, iar mama să aibă cât mai puţin de suferit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.