Aromoterapia pentru trup şi suflet

Aromoterapia e una dintre cele mai vechi forme de terapie alternativa. Sertarul cu medicamente e un prieten al omului atunci când îl deranjează ceva. Există însă o metodă pe cât de plăcută, pe atât de eficientă: aromoterapia. Totul se bazează pe miros. Aromele plantelor pot face minuni pentru sănătatea noastră fizică şi psihică. Aromoterapia este una dintre cele mai vechi forme de terapie alternativă.

Ea foloseşte materiale aromatice pe bază de plante, cunoscute ca uleiuri volatile, eterice, uleiuri esenţiale sau aromatice. Scopul lor este acela de îmbunătăţi starea de spirit a persoanelor sau chiar sănătatea. Sau, altfel spus, aromele sunt bune pentru a ispiti simţurile, a
ridica starea de spirit, a reduce stresul, a relaxa corpul ori pentru a calma şi anxietatea, şi depresia. Aromoterapia se realizează prin diverse metode, cum ar fi: inhalare, masaj sau îmbăiere. Unele uleiuri pot înlocui medicamentele. Ba mai mult, cercetătorii au descoperit că aromoterapia combinată cu antibioticele cresc eficienţa celor din urmă de 4 până la 10 ori.

Uleiurile volatile sunt extracte de plante şi sunt ideale ca dezinfectante, antibacteriene, dar şi ca stimulente pentru anumitor organe. Printre plantele cu cele mai multe proprietăţi curative se număra rozmarinul, busuiocul, eucalipt, muşeţelul, lavanda, teiul, iasomia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.