Farmacia din geamantan

A sosit vara, anotimpul vacanţelor. Cu toţii visăm în pauza dintre proiecte la o vacanţă superbă. Însă vacanţa de vis se poate transforma într-un coşmar, dacă nu ai posibilitatea de a interveni în situatii neprevăzute, cum ar fi: o insolaţie, răceală, indigestie, o entorsă, o julitură şi aşa mai departe. Fă-ţi bagajele în mod inteligent şi adaugă în geamantan şi trusa cu medicamente pentru o vacanţă fără regrete.

1

Insolaţie, arsuri solare şi iritaţiiInsolatie
Chiar dacă plănuieşti sau nu o vacanţă la plajă, e bine să foloseşti o cremă cu SPF cât mai ridicat înainte să îţi începi ziua de hoinăreală.

Dacă ai totuşi ghinionul să te pricopseşti cu arsuri solare, foloseşte o cremă după plajă pentru calmarea pielii, aplică comprese reci, înghite un antiinflamator şi hidratează-te foarte bine.

2

Tulburări digestive
Desigur, nicio vacanţă nu e completă până nu faci cunoştinţă cu bucătăria locală – experimentează, dar ai grijă să nu bei decât apă îmbuteliată şi să eviţi mâncărurile care nu par proaspete. Pentru a fi pregătit pentru orice eventualitate, ia cu tine un pansament gastric pentru combaterea arsurilor stomacale, un antidiareic şi un antibiotic cu acţiune locală asupra tubului digestiv, absorbante intenstinale precum şi ”microorganisme antidiareice”, adică Saccharomyces boulardi.

Dar poate apărea şi constipaţia de vacanţă. De aceea este recomandat să ai in trusă şi laxative. De asemenea, pot apărea: greaţa şi vărsăturile determinate de răul de mişcare (maşină, avion, vapor) precum şi datorită indigestiilor, a.î. sunt recomandate antivomitivele.

3

Înţepături şi muşcături de insecte
Intepaturi si muscaturi de insecte​De obicei, înţepăturile viespilor, albinelor şi bondarilor nu sunt periculoase decât dacă sunt în număr mare sau se repetă de mai multe ori consecutiv. La unele persoane, veninul produce însă alergie. În acest caz, se aplică pe muşcături comprese reci, unguente cu acţiune antihistaminică şi se administrează sistemic antialergice şi la nevoie antalgice. Pentru a preîntâmpina aceste incidente este indicat să utilizăm substanţe cu acţiune repelentă înainte de a ieşi în natură.

4

Entorsa şi luxaţia
Entorsa este o întindere, uneori cu rupere, a ligamentelor din jurul articulaţiilor. Se întâlneşte mai frecvent la articulaţia gleznei, dar poate să se producă la orice articulaţie. La locul respectiv se simte o durere ascuţită, urmată de umflătură şi de învineţirea pielii, iar mişcarea articulaţiei este dureroasă. Pentru entorsele piciorului, se recomandă repaus la pat. Se aplică comprese cu apă rece care se schimbă des. Articulaţia afectată se va înfăşura strâns cu o faşă elastică sau de tifon şi se aplică antiinflamatoare şi anticoagulante de uz topic, se vor administra calmante ale durerii. Luxaţia se deosebeşte de entorsă prin aceea că extremitatea osului iese de la locul ei, în afara articulaţiei.

5

Durerea (de diferite etiologii)
Migrenele, durerile musculare, articulare sau menstruale nu ţin cont de vacanţă, aşa că ia la tine analgezicul tău preferat şi cel mai bine tolerat de tine şi întreaga ta familie.

6

Febră şi stările gripale, tuse şi nas înfundat
Înainte de orice vă voi spune acea vorbă din bătrani si anume: “răceala tratată durează şapte zile iar cea netratată o săptămână”. Dacă totuşi răciţi este recomandat să trataţi simptomele din primul moment în care au apărut prin administrare de antitermice, antiinflamatoare, un decongestiv nazal, antitusive sau expectorante după caz.

7

Substanţe dezinfectante
Şi cum din vacanţă nu lipsesc zgârieturile, juliturile, pe lângă medicamente, trusa medicală a turistului trebuie să mai cuprindă unele substanţe dezinfectante (apa oxigenată, rivanol, iod). Pentru dezinfectarea plăgilor e bine să folosiţi apa oxigenată, în niciun caz spirtul. Pentru asemenea evenimente neplăcute trebuie să aveţi la îndemână comprese sterile şi leucoplast.

8

Boli cronice
Vă recomand să nu plecaţi sub nicio formă în vacanţă fără medicamentele pentru afecţiunile cronice de care suferiti, ba chiar ar trebui să aveţi li o copie a reţetei.

 

Pentru organizarea unei asemenea truse la plecarea în concediu, noi, specialiştii din cadrul Farmaciilor PRIMAFARM, vă stăm oricând la dispozitie cu cele mai bune recomandări, în toate farmaciile noastre din Galaţi.

În incheiere, vă transmit în numele intregului colectiv al Farmaciilor PRIMAFARM să nu aveţi nevoie de nimic din această trusă şi să aveţi parte anul acesta de o vacanţă deosebită şi reuşită, încărcată cu momente minunate care să vă menţină în formă pânăl a vacanţa următoare.

Specialist: Farmacist Manager PRIMAFARM, Daciana RADU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.