Câinele şi intoxicaţia cu ciocolată

Intoxicaţia cu ciocolată a câinelui nu este atât de neobişnuită precum ai crede. De fapt, ciocolata este a 3-a cauză de intoxicaţie la câini. Aceasta este cauzată de Teobromina conţinută de ciocolată care afecteazaă sistemul nervos central al câinelui tau, precum şi muschii inimii.

Întrucât teobromina este extrem de periculoasă pentru sănătatea câinelui tău, nu ar trebui să-i dai ciocolată – indiferent cât de mult o cere şi indiferent de cât de frumos se uită la tine cu ochişorii aceia de căţelus adorabil! Cu toate acestea, accidentele se întâmplă şi dacă suspectezi că animalul tău a mâncat ciocolată ar trebui să-ti contactezi veterinarul pentru sfaturi. În plus, dacă suspectezi că animalul a consumat multă ciocolata (pentru mărimea acestuia) du-l la veterinar imediat!

Ce înseamnă prea multă ciocolata? Orice cantitate de ciocolată este prea mult, dar doza letală de teobromina depinde de mărimea câinelui tău şi de vârsta acestuia, precum şi de cantitatea şi de tipul de ciocolată pe care a ingerat-o.

De exemplu, un câine mic este mult mai probabil să se intoxice cu o cantitate mică de teobromină continuţă în 2 tablete de ciocolată neagră decât un câine mare, iar un câine mai bătrân, care nu este într-o stare excelentă de sănătate, este mai predispus la o intoxicaţie decât unul tânăr şi sănătos. În plus, cantitatea de teobromină pe care câinele tău a digerat-o depinde de tipul de ciocolată pe care a ingerat-o. De exemplu, ciocolata de menaj conţine de 6 ori mai multă teobromină decât ciocolata cu lapte.

Sursa: www.animalutul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.