Polenul, alimentul miracol

Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat în elemente, cu un rol important în funcţionarea normală a sistemului nervos, în stimularea poftei de mâncare, accelerarea digestiei, îmbunătăţirea tonusului muscular, prevenirea rahitismului, prevenirea hemoragiilor la nivelui inimii şi creierului etc.

Polenul reuşeşte ca prin aportul său energetic şi compoziţional să ne menţină în formă şi să ne facă să ne simţim mult mai activi.

În polen se găsesc proteine, vitamine (grupul B, vitamina C, vitaminele A şi E), sărurile minerale (calciu, magneziu, fosfor), microelemente (crom, cupru, mangan, nichel, seleniu), precum şi grăsimi.

Prin polen se transmit principiile active din plante, deoarece acesta este cules de pe anterele florilor. În funcţie de tipul de floare de pe care este cules, polenul are caracteristici diferite, acesta având o acţiune terapeutică foarte variată (stimularea funcţiilor digestive şi intestinale, redarea apetitului, combaterea asteniei, nevrozelor, depresiilor psihice, stimularea activităţii prostatei, combaterea efectelor diabetului, stimularea virilităţii). Consumul regulat de polen face ca organismul uman să aibă o vitalitate crescută, în special în cazul persoanelor ce depun efort fizic susţinut şi a celor aflate în perioada de convalescenţă, fiind un adevărat energizant pentru organism.

Polenul se administrează dimineaţa – o lingură la adulţi, 1/2 – 1 linguriţă la copii – şi se mestecă îndelungat, digestia lui începând încă din cavitatea bucală. Polenul poate fi folosit şi în combinaţie cu alte produse apicole sau alte produse naturale, ca şi component al unor reţete eficace în ameliorarea şi combaterea multor afecţiuni. Atât în formă crudă, cât şi uscat, polen de cea mai bună calitate recoltat de apicultori din Munţii Apuseni, găsiţi în permanenţă în magazinele noastre prezentate alăturat.

Echipa LEMMAR PLAFARM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.