Mierea de albine

Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele. Culoarea aurie și gustul delicios sunt inconfundabile. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Albinele zboară înapoi în stup și-l păstrează în celulele fagurilor. Excesul de umiditate este înlăturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea să fie gata pentru consum.

Utilizările mierii

Mierea poate fi folosită în diverse scopuri:

  • ca pansament pentru accelerarea vindecării cauzată de leziuni tisulare
  • amestecul în cantități egale de suc de ghimbir și miere este un bun expectorant
  • mierea ajută la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât și secrețiilor nazale
  • pentru tratarea astmului bronșic, se amestecă o jumătate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere și suc de ghimbir. Se va bea de câteva ori pe zi.
  • este ideală pentru calmarea emoțiilor și a stresului pre-examen
  • are efect hidratant și poate fi folosită pentru sănătate pielii ca masca naturală revitalizantă
  • consumul unor cantități mici de miere, vă va face imuni la alergiile sezoniere la polen
  • pentru îmbunătățirea vederii se amestecă miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o oră înainte de masă, dimineața.
  • pentru purificarea sângelui, se va amesteca un pahar de apă caldă cu una sau două lingurițe de miere și o lingurița de suc de lămâie. Preparatul se va bea zilnic, înainte de a merge la toaletă. Va reduce cantitatea de grăsimi din organism și va curăța intestinele.
  • mierea naturală determină o creștere mai mică a valorilor de zahăr din sânge decât zaharurile rafinate, mai ales în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.