Dentiția copilului

Sunt mulți cei care cred că până când dentiția permanentă nu apare – ceea ce se întâmpla în jurul vârstei de 6, 7 ani – nu există o grijă pentru ceea ce înseamnă dantura celui mic. Desigur, un periaj cel puțin o data pe zi este ceea ce reușesc totuși sa facă, însă dincolo de asta este un obicei prost în tot ceea ce reprezintă, ca și obicei, ca și educație. Lipsa de informație este cea care duce la cazuri de genul dentiției afectate.

În primii ani din viată, cei mici au cei mici au dantură temporara, cea pentru care ar trebui sa existe o grija de asemenea. Știai că pot să apară cariile încă de la aceasta vârsta? Asta pentru că se obișnuiește să se îndulcească laptele, ceaiul și alimentele pe care cel mic le consuma. Ușor, ușor în timp aceste obiceiuri vor afecta dentiția și chiar dacă aceștia vor fi înlocuiți în scurt timp, o data ce s-a instalat aceasta problemă, efectele vor fi prezente și pe termen lung. Caria de biberon așa cum se numește afectează și dentiția permanentă, acolo unde dinții nu vor crește drepți și la locul lor, structura osoasa fiind afectata. Ce poți să faci, cum acționezi pentru ca sănătatea orala a celui mic să nu fie o problema? În cazul în care medicul observă că dentiția, chiar și cea temporară, nu este suficient de dezvoltată se va constata că cea permanenta va fi la fel, astfel că se poate recomanda un aparat dentar. Sau, pentru a evita cariile încă de la început când apare dantura permanentă, dinții se pot sigila.

Doar câteva exemple de cazuri a posibilităților de îngrijire a dinților când vine vorba de copii pentru ca, încă de la început și pentru ceea ce urmează, sa se evite problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.