Papilele ”noului tu” – Pilula de durut

Au trecut sărbătorile pascale și, Slavă Domnului, ne-a făcut curaj doamna rubensiană din reclame care, iertare pentru pleonasm, asimilează și mai face și prozeliți. Mănâncă, dragă, bagă pe orificiul bucal din toate câte puțin, de fapt cât de mult poți duce, nu-ți fă griji în zadar, există medicamentul-miracol care te desăvârșește, care îl scoate din organism pe „noul tu”. Dacă merge televizorul în căminul tău, e imposibil să nu fi auzit sintagma, iar noul tu are la rândul său papile și mai și crede orice i se transmite din ecranul plat/curbat.
Au trecut sărbătorile pascale, dar pentru unii dintre semenii noștri nu și-au făcut treaba pilulele. Bila a rămas leneșă (ce inepție, ce ironie cruntă să spui că ai bilă puturoasă câtă vreme o condamni să muncească într-o carieră de piatră!) și a fost nevoie de un apel de urgență la ambulanță.
Da, doamnă doctor, a consumat ca toată lumea, n-a exagerat, dar cred că n-a luat la timp pastilele alea de care se vorbește și la TV. Da, a băut ceva alcool, dar trei sticle nu-i mare lucru, da, a și mâncat: cozonaci, friptură, ouă și niște sarmale, că n-am avut ingrediente și pentru salată de bouef, dar n-a făcut excese, doamnă doctor… Cam așa se lamentează soția iubitoare și ascultătoare a românului care încununează o sărbătoare pe patul de spital. Și se întreabă în continuare de ce digestinolul sau bilulina n-a acționat când trebuia, doar le-a cântat în reclame și domnul Adrian Enache, domnul Arșinel a făcut și scenete despre ele, totul ca să fim noi fericiți atunci când desfacem cutia de comprimate.
Au trecut sărbătorile pascale și tot nu ne facem bine, adică nu vedem lumina: ficatul și greutatea corporală sunt și vor fi în grafic doar dacă le tratăm cu echilibru. Nota bene: artiștii din spoturile publicitare te iau de fraier. De ce nu-i lași fără job evitând îngurgitarea de medicamente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.