Ozonoterapia și proceduri asociate în dermatocosmetica , dezideratul unei frumuseți ”sănătoase”

În ozonoterapie, se acordă o atenție particulară imbunătățirii circulației, oxigenării, furnizării cu energie a celulelor și protecției pielii. Multe dintre problemele cosmetice – acneea, comedoamele, telagiectazia, căderea părului, apariția ridurilor, alergia, celulita, vergeturile, lipoamele , reflectă starea internă a organismului și, din acest motiv, ar trebui tratate nu numai din exterior ci și din interior. Această cerință poate fi îndeplinită prin producerea unei detoxifieri,  prin creșterea imunității organismului.

Ozonul este un agent unic care păstrează și reface frumusețea și sănătatea naturală a pielii. Terapia cu ozon nu maschează defectele pielii, ci normalizează și stimulează funcțiile naturale.

Îmbătrânirea pielei este indusă de inhibarea proliferării diviziunii celulare, epuizarea epidermei, creșterea stratului de keratină, scăderea elasticității și creșterea deformării reziduale a tegumentului (“picioare de corb”) cu formarea de riduri adânci.

Datorită îmbătrânirii se ajunge la o perturbare a anumitor enzime ale lanțului respirator și la creșterea sintezei de citocrom – oxidază , conducând la un deficit energetic în celule și la inhibarea regenerării celulare în epiderm, epuizarea și fragmentarea fibrelor de elastină cu  formare de riduri. Neutralizarea acestor procese conduce la stoparea îmbătrânirii și a formării ridurilor. Exact aceasta este ținta terapiei cu ozon.

Ozonul este o substanță creată de natură (sau produsă în cabinetul medical de un generator la energii de 14 000 V) ce produce un efect complex, integral (intern și extern) , asupra organismului uman.

Pentru tratarea “problemei” tegumentare și a ridurilor se recomandă folosirea metodelor de terapie sistemică și locală cu ozon: infiltrații subcutanate cu ozon și creme sau uleiuri ozonizate și / sau perfuzii intravenoase, picatură cu picatură de sânge autolog ozonizat.

Nu în ultimul rând, sauna cu ozon (cu temperatură reglabilă, în care pacientul rămâne cu capul în exterior) constituie metoda de elecție în ceea ce privește administrarea  ozonului, cu scop anti aging

Abordarea terapeutică și alegerea metodelor de tratament sunt strict individualizate, pentru fiecare pacient.

Ozonul aplicat de un medic (calificat în acest domeniu), cu respectarea protocoalelor internaționale, introdus subcutanat, activează procesele metabolice în țesuturi, echilibrând membrana celulară, optimizând introducerea și utilizarea oxigenului în celulă, având rezultat  oprirea “stresului oxidativ”, activarea sistemului antioxidant de apărare și neutralizarea efectului distrugător al radicalilor liberi, stimulând sinteza de proteine, incluzând colagenul și elastina, netezind ridurile adânci, cu un vizibil efect de întinerire.

Diferența esențială a terapiei cu ozon față de alte proceduri, în tratamentele cosmetice constă în acțiunea sa duală, naturală, din exteriorul și interiorul organismului, efect observat imediat la pacienții cu diagnosticul de “piele obosită”. Din acest motiv, se impune ca ozonul  să fie folosit ca prim agent cosmetic, singur sau în asociere cu alte terapii cosmetice, deoarece îmbunătățește evident oxigenarea țesuturilor crescând eliberarea oxigenului din eritrocite. Astfel, în acnee sau în foliculită (de exemplu), bacteria anaerobă care produce inflamația și infecția glandei sudoripare și a foliculului pilos, nu se mai dezvoltă, deoarece  nu îi place oxigenul. Pe de altă parte, concentrația de ozon folosită acționează la nivel intracelular și inhibă eliberarea de factori proinflamatori, precum TNF alfa și IL1. În ultimii 30 de ani există sute de articole publicate despre rolul ozonului în reglarea hormonală a factorilor celulari de creștere : îi ridică acolo unde este deficit și îi scade, unde sunt în exces.

În alergii, ozonul acționează asupra mecanismului imunologic de producere a inflamației locale, tratând întai cauza, fără efectele secundare ale tratamentelor alopate. Nu va rezolva predispoziția genetică a unei persoane pentru o alergie sau alta, dar îi va putea asigura un trai normal.

Acolo unde s-au produs deja injurii, (cicatrici sau pustule), se aplică un tratament local, injectând ozon subcutanat în concentratii scăzute , urmărind efectul antibacterian direct al acestuia, deoarece este un antibiotic la care germenii nu dezvoltă rezistență și nu produce efecte secundare asupra organismului.

Terapiile combinate, rezolvă nu doar o afecțiune, ci o cauză care frecvent conduce la depresie și  izolare socială. Asocierea plasmei îmbogățită în trombocite (”procedura vampir”), obținută din sângele pacientului, a electro – și laserterapiei, a ultrasunetelor, acupuncturii, mesoterapiei și a liftingului cu fire de polidioxanonă (folosite inițial în chirurgia cardiacă), conduc la obținerea unor rezultate spectaculoase, fără a avea efecte adverse.

 

Pentru obținerea unui tegument sănătos, se impune curățarea organismului și eliminarea impurităților și toxinelor ,  incluzând toxinele de stress, care produc un efect negativ asupra pielii. De aceea, tratamentul începe prin curățarea intestinală globală, în vederea  eliminării depozitelor din mucoasa intestinală. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, se recomandă hidrocolonoterapia, o procedură nedureroasă în care, cu ajutorul unui dispozitiv de unică folosință, se introduce apă la temperatură și presiune controlată, eliminându-se fecalele aflate în tranzit, depozitele de fecale, parazitii și  toxinele din colon. Combinată cu insuflații rectale cu ozon, se crează condiții benefice pentru regenerarea florei intestinale “sănatoase”, producând un efect favorabil asupra întregului organism.

Asocierea plasmei îmbogățită în trombocite (”procedura vampir”), obținută din sângele pacientului, a electro – și laserterapiei, a ultrasunetelor, acupuncturii, mesoterapiei și a liftingului cu fire de polidioxanonă (folosite inițial în chirurgia cardiacă), conduc la obținerea unor rezultate spectaculoase, fără a avea efecte adverse.

În condițiile în care suntem expuși  zilnic la acțiunea a numeroase substanțe toxice  este un deziderat major acela de a încerca să fim frumoși, alegând metode ”sănătoase”, fără efecte adverse, lipsite de alergeni.

Experiența clinicii ”Sănătate cu Ozon” o recomandă în rezolvarea cu succes a acestor probleme. Pentru detalii suplimentare și programări: tel 0731221027.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.