Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este considerat un superaliment, deosebit de nutritiv, care are numeroase intrebuintari, de la prepararea alimentelor si pana la folosirea lui ca ingredient de baza in produsele dermatocosmetice, pentru ingrijirea parului si a tenului.

Uleiul de cocos este singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentratie de acizi grasi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce am putea crede, sunt benefici pentru sanatate. Asta datorita continutului de acid lauric, caprilic si capric care sunt asimilati rapid in organism si sunt transformati in energie. De aceea, uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor sa slabeasca si celor care fac sport in mod regulat.

Totodata, studiile au dovedit faptul ca aceste grasimi au efecte terapeutice asupra organismului,  ridica nivelul colesterolului „bun“ din organism si protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. In plus, uleiul de cocos contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale. 

Un alt beneficiu al uleiului de cocos este stimularea sistemului imunitar datorita antioxidantilor naturali. Acesta mai contine vitaminele A, C, D, fier si calciu, care ajuta la reglarea digestiei si a metabolismului. Raportat la 100 de grame de ulei de cocos, uleiul de cocos are 862 de calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.