Preluati controlul si reduceti riscurile pentru boli si afectiuni grave

“Educi un barbat, educi un barbat. Educi o femeie, educi o intreaga generaţie.” – Brigham Young

Femeile si barbatii au multe din aceleasi probleme de sanatate, dar aceste probleme pot afecta femeile in mod diferit. De exemplu,

  • Femeile au mai multe sanse sa moara dupa un atac de cord decat barbatii.
  • Femeile au mai multe sanse de a prezenta semne de depresie si anxietate decat barbatii.
  • Efectele bolilor cu transmitere sexuala pot fi mai grave la femei.
  • Osteoartrita afecteaza mai multe femei decat barbati.
  • Femeile au mai multe sanse de a avea probleme cu tractul urinar.

Femeile au probleme de sanatate unice, insa cele mai mari amenintari si riscuri la adresa sanatatii femeilor pot fi insa prevenite.  Problemele unice includ sarcina, menopauza si sanatatea organelor feminine. Astfel, femeile pot avea o sarcina sanatoasa daca primesc ingrijire prenatala din timp.

De asemenea, o serie de analize medicale si consultatii medicale periodice pot preveni aparitia si dezvoltarea cancerului de san, a cancerului de col uterin si scaderea densitatii osoase, care se instaleaza odata cu menopauza.

Multe dintre cele mai importante amenintari la adresa sanatatii femeilor pot fi prevenite – daca stiti cum. Preluati controlul si reduceti riscurile pentru instalarea afectiunilor grave. Acesta este si rolul articolelor informative pe care le puteti citi pe acest site.

Iata ce trebuie sa stiti pentru a trai o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Ce sunt si de ce avem nevoie de analize medicale? Cum ne pregatim pentru recoltarea probelor de sange? Dar de urina? Puteti afla mai multe din articole:

Fiind femeie, va veti confrunta cu provocari unice in fiecare decada a vietii: adaptarea la schimbarile adolescentilor, manevrarea stresului in anii 20 si 30, armonizarea hormonilor in anii 40 si 50 si imbatranirea, mai tarziu in viata.

Scopul nostru este de a va ajuta sa va atingeti potentialul maxim prin sanatate fizica, mentala si emotionala buna. De aceea, ne-am gandit sa grupam recomandarile specialistilor pentru sanatate si stare de bine functie de decada de varsta in care se afla fiecare dintre dvs. si sa vi le prezentam in articole distincte.

Sanatatea vaginala este o parte importanta a sanatatii si a starii de bine a fiecarei femei. Problemele vaginale pot afecta fertilitatea, dorinta pentru sex si capacitatea de a ajunge la orgasm. Problemele de sanatate ale vaginului pot provoca, de asemenea, stari de stres sau probleme de relationare si pot avea impact asupra increderii in sine.

Cunoscand semnele si simptomele problemelor vaginale si ce putem face pentru a ne proteja sanatatea vaginului este primul pas pentru a preveni aparitia si instalarea acestora. Despre cum ne protejam sanatatea vaginului si care sunt primele semne si simptome care ar trebui sa ne dea de gandit aflati mai multe din articolul:

Daca va ganditi sa ramaneti insarcinata – sau daca sunteti deja – probabil ca stiti cateva dintre elementele de baza despre ingrijirea dvs. si a copilului dvs. De la efectuarea de analize medicale si luarea de vitamine la ceea ce trebuie sa faceti cu asternutul pisicilor, aceste va pot ajuta sa aveti o sarcina sigura si sanatoasa:

Sarcina si nasterea sunt fenomene naturale, supuse riscurilor dintre cele mai variate, incepand cu factorii de mediu care pot influenta conceptia si dezvoltarea fatului si continuand cu starea de sanatate aparenta a mamei si constelatia genetica familiala.

Sarcina necesita o gama unica de testare pentru mama care urmeaza sa progreseze prin etapele sarcinii. In continuare va vom prezenta informatii despre testele medicale de rutina care se pot efectua in perioada de preconceptie (prenatala) si in timpul sarcinii. Retineti faptul ca medicul dvs. va poate recomanda teste suplimentare pe baza istoricului dvs. medical si al partenerului.

Despre rolul analizelor in faza de preconceptie si in sarcina puteti afla mai multe din articolul:

  • Analize medicale pentru femeile are doresc sa devina mame

Consultatiile si testele medicale va ajuta sa va mentineti sanatosi in timpul sarcinii (mama si copilul sau copiii care urmeaza sa se nasca) si face parte din ingrijirea prenatala. In timpul vizitelor la cabinetul medical, medicul dumneavoastra poate discuta cu dvs. multe probleme, cum ar fi alimentatia sanatoasa si activitatea fizica in timpul sarcinii, testele si analizele medicale de care aveti nevoie si la ce sa va asteptati in timpul travaliului si al nasterii. Am pregatit special pentru femeile insarcinate un articol dedicat:

  • Analize si teste medicale in timpul sarcinii (teste prenatale)

Daca aveti probleme de sanatate – cum ar fi colesterolul ridicat, hipertensiune arteriala sau diabet zaharat – care va sporesc riscul de boli de inima si accident vascular cerebral, urmati recomandarile medicului dumneavoastra. De asemenea, consultati-va medicul dvs. cand si ce analize si alte investigatii medicale trebuie sa faceti.

Faceti tot ceea ce puteti pentru a duce un stil de viata sanatos. Masurile preventive simple pot contribui la reducerea riscurilor pentru boli si afectiuni grave si va pot ajuta sa aveti o viata mai lunga, sanatoasa si fericita.

Va invitam in centrele medicale Medicotest pentru a efectua toate analizele necesare si specifice femeilor, avand totodata siguranta calitatii testelor si preturi accesibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.