Pulpe de pui cu cartofi dulci
Pentru această rețetă simplă de toamnă veți avea nevoie de:
- 4 pulpe de pui superioare (în jur de 500g), fără piele
- O ceapă roșie mare, tăiată în 4
- 2 cartofi dulci de mărime potrivită, decojiți și tăiați cubulețe
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri de muștar Dijon sau muștar de casă
- 2 linguri de cimbru proaspăt tocat sau 2 lingurițe de cimbru uscat, la plic
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Pregătiți o tavă mare, cu marginea înaltă tapetând-o cu hârtie de copt și puneți-o în cuptor. Cu tava înăuntru, preîncălziți cuptorul la 200°C.
- Amestecați muștarul, cimbrul, o lingură de ulei de măsline și un praf de sare și piper într-un recipient, apoi ungeți pulpele de pui cu această mixtură. Încercași să întindeți amestecul uniform pe toată suprafața cărnii.
- Adăugați bucățile de ceapă roșie și cartofii tăiați cuburi într-un recipient mare, împreună cu o lingură de ulei de măsline și sare și piper, după gust.
- Scoateți cu grijă tava din cuptor și puneți legumele. Împrăștiați-le astfel încât să nu stea așezate unele peste altele apoi puneți pulpele condimentate deasupra.
- Puneți tava înapoi în cuptor și lăsați să se gătească în jur de 30-35 de minute sau până când carnea este pătrunsă iar legumele devin moi și au o culoare ușor aurie. Este indicat să amestecați o dată legumele, cam la jumătatea timpului și să tăiați carnea pentru a vă asigura că s-a făcut înainte să opriți cuptorul.
Acest fel de mâncare este ușor de preparat, sănătos și delicios. Este indicat să îl serviți alături de o salată de varză și câteva felii de brânză feta.
Poftă bună!