Sfaturi de îngrijire a pielii pentru anotimpul rece

Vremea rece își pune o amprentă greu de ignorat asupra pielii noastre cauzând o senzație persistentă de uscăciune, crăpături dureroase sau chiar răni în special în zonele mai sensibile cum sunt buzele și mâinile.

Explicația științifică a acestor probleme este destul de simplă. Iarna și în lunile târzii de toamnă temperaturile și umiditatea scad, ceea ce înseamnă că pielea noastră trebuie să “muncească“ din greu pentru a menține un grad optim de hidratare.

Cu cât este aerul mai uscat și mai dur cu atât absoarbe mai multă umiditate din pielea noastră. Această lipsă de hidratare duce ușor la deteriorarea stratului extern al pielii, cauzând inflamații și friabilitate.

De asemenea, pielea uscată produce mai puțin sebum, substanța care acționează ca un lubrifiant natural pentru piele, înrăutățind astfel senzația de piele uscată.

Pe lângă frigul de afară, aerul încălzit din casă are și el o parte din vină, înrăutățind evaporarea apei din pielea noastră, iar dușurile fierbinți duc la dizolvarea stratului protector de sebum al pielii.

Din fericire, există foarte multe moduri în care ne putem proteja pielea pe perioada anotimpului rece.

O primă recomandare este să vă protejați extremitățile atunci când ieșiți afară purtând mănuși, fulare, șosete călduroase și echipament corespunzător vremii de afară. Un al doilea sfat este evitarea dușurilor și băilor fierbinți lungi, optând pentru folosirea apei călduțe.

Chiar și așa, este recomandat ca după baie sau după ce vă spălați pe mâini și pe față să folosiți o cremă hidratantă, pe bază de acid hialuronic, niacinamidă și ceramide pentru a menține pielea hidratatcă și a proteja bariera sa naturală.

Când alegeți o loțiune sau cremă hidratantă cel mai bine este să vă orientați spre produse fără parfum și cu ingrediente non-comedogenice, care nu blochează porii.

Alte sfaturi utile includ folosirea unor produse de curățare și dermato-cosmetice mai gentile, care nu afectează gradul de hidratare al pielii, rărirea exfolierilor la o dată pe săptămână pentru a promova regenerarea pielii și folosirea unui umidificator de cameră pentru a contracara aerul uscat din casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.