Beneficiile pentru sănătate ale uleiului din semințe de Chia

În ultimii ani, semințele de Chia au devenit din ce în ce mai populare, mulțumită integrării lor atât în bucătărie, pentru budinci organice sau ca înlocuitor al pâinii, cât și în măștile de față făcute în casă.

Aceste semințe au un profil nutrițional excelent, fiind bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine.

Uleiul de Chia se extrage prin presarea la rece a semințelor și vine cu propriile sale beneficii pentru sănătate și folosiri, în special în industria alimentară și cea de beauty.

Începând cu beneficiile introducerii uleiului de Chia în alimentația noastră, conținutul său ridicat de acid alfa-linolenic, îl fac un aliat al sănătății inimii și a sistemului nervos.

Acidul alfa-linolenic este un acid gras esențial din gama omega-3, asociat cu buna funcționarea a inimii, pe care organismul nostru nu îl produce.

De asemenea, acest acid gras împreună cu compușii săi derivați, are efecte pozitive asupra funcției nervoase și reduce într-o oarecare măsură riscul apariției problemelor neurologice, în special al depresiei și Alzheimer’s, și riscul suferiri unui atac cerebral.

Totuși, dacă doriți să implementați uleiul de semințe de Chia în meniul dumneavoastră trebuie să țineți cont că aceste uleiuri rezultate prin presarea la rece sunt foarte concentrate și au astfel un conținut caloric ridicat.

Ca și ingredient în produsele de îngrijire personală și beauty, uleiul de Chia este foarte versatil.

Conținutul său ridicat de omega-3 îl fac eficient pentru hidratarea pielii, promovând la regenerarea barierei de protecție a pielii, și în reducerea ridurilor fine.

Pentru cei cu pielea sensibilă sau cu tendință spre îngrășare, este recomandat să folosiți produse cu ulei de Chia special formulate pentru tipul dumneavoastră de piele, pentru a evita blocarea porilor sau alte probleme.

Uleiul de Chia este excelent și pentru păr, având o acțiune de hidratare, netezire și catifelare.

În plus, o aplicare frecventă pe părul ușor umed dă și o notă de strălucire naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.