Cum să fii mai activ în 2021 – sfaturi practice

Unul din țelurile principale pe care majoritatea le avem pentru noul an este să facem alegeri mai bune în ceea ce privește sănătatea și starea noastră generală de bine.

Iar acest lucru se traduce de cele mai multe ori prin dorința de a fii mai activi.

Exercițiile și activitatea fizică de orice fel îmbunătățesc starea de spirit, promovează un somn mai odihnitor și ne permit să ne simțim mai plini de viață.

În plus, este un fapt știut că mișcarea, chiar și banalele plimbări, reduc pe termen lung riscurile dezvoltării problemelor articulare, ajută la menținerea unei greutăți normale și scad semnificativ riscurile pentru afecțiunile circulatorii, cum  ar fi ateroscleroza.

Totuși, în condițiile actuale în care mersul la sală și plimbatul afară nu sunt întotdeauna opțiuni sigure, poate fi puțin mai dificil să găsim moduri să fim activi sau să rămânem consistenți în implementarea exercițiilor în rutina zilnică.

Un prim sfat practic important ar fi să găsiți o activitate pe care o puteți face cu plăcere.

Este greu să rămâi motivat sau să faci o rutină dintr-o activitate pe care o detestați, tocmai de aceea trebuie să încercați cât mai multe lucruri diferite până găsiți ceva ce rezonează cu dumneavoastră.

Folosiți YouTube pentru a găsi videoclipuri de fitness care vă atrag sau experimentați cu diferite activități cum ar fi yoga, pilates și dansul (de orice tip) pe care le puteți face în confortul casei dumneavoastră și pentru care puteți urma clase online.

Un alt lucru importat care să asigure reușita este să aveți un moment din zi alocat special unei activități fizice, sau profitați la maxim de pauzele de 10 minute pe care le aveți între conferințele online sau orele copiilor.

Cinci minute de mișcare sunt mai bune decât deloc și puțină inventivitate vă poate duce departe.

De exemplu, dacă stați al bloc dați câteva ture pe scări pentru a vă pune sângele în mișcare.

Dacă aveți curte puteți profita la maxim de ea și să faceți cei 10,000 de pași pe zi recomandați pentru a stimula activitatea cardiacă.

În final, este foarte important să luați totul pas cu pas și să vă stabiliți țeluri accesibile și rezonabile. Începeți cu țeluri mici, realizabile cum ar fi să puteți alerga timp de 5 minute fără să respirați greu sau să puteți merge jumătate de oră continuu fără să obosiți și tot așa.

Din puțin în puțin veți ajunge și la performanțe mai impresionante sau la greutatea pe care o doriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.