Marea Moartă și SEAcretele ei!


Produsele cosmetice din Marea Moartă au câștigat o reputație internațională pentru numeroasele lor calități benefice pentru menținerea aspectului tânăr al pielii și protecția nucleului celular împotriva îmbătrânirii timpurii.

Mineralele sunt aditivi externi esențiali pentru noi toți. Au capacitatea de a întări fiecare strat al pielii, conferind un efect anti-îmbătrânire care durează ore și chiar zile.

Toata gama de produse de înfrumusețare este îmbogățită cu minerale din Marea Moartă pe bază de apă, sare sau nămol pentru care nu există înlocuitor natural sau sintetic în lumea farmaceutică cosmetică.

Compoziția minerală utilizată în aceste produse cosmetice este atât de specială încât nu poate fi imitată cu succes în niciun laborator.

Compoziția excepțională a produselor cosmetice din Marea Moartă le permite să pătrundă mai adânc în piele, fără iritare.

Acest lucru îmbogățește direct pielea cu minerale esențiale, conferindu-i rapid un ton mai bun și strălucire naturală.
Concentrația ridicată de săruri a apei atrage turiștii nu numai pentru distracție (apa sărată menține corpul că pe o plută la suprafața apei), ci și pentru terapia unor afecțiuni respiratorii sau ale pielii (psoriazis) cu mâl de Marea Moarta; neplăcut este faptul că apa sărată cauzează usturime și dureri dacă pătrunde în ochi sau dacă pielea este rănită, din acest motiv înotul, stropirea altora și scufundatul capului în apă fiind interzise.


Zonă interesantă pentru turism este nu numai marea, ci și regiunea înconjurătoare: Ein Bokek, Neve Zohar, oazele Ein Gedi, Masada, Ierihon, ca și grotele cu manuscriptele vechi de la Qumran – sediul sectei esenienilor. Alte locurile care merită vizitate: Deșertul Iudeei cu numeroa-se localități biblice, peștera în stâncă de la Qumran , canionul Murabbat, fortăreata Masada.


În partea estică a mării, pe teritoriul Iordaniei, se află peninsula Lisan, unde se află așezările Numeira și Bab Edh Dhra despre care exista speculatii că ar fi fost localitățile biblice, acum distruse, Sodoma și Gomora. Aici s-au găsit dovezi vechi (aproximativ din anul 9.500 î.e.n) pentru faptul că locuitorii s-au ocupat cu agricultura.


Marea Moartă are oglinda apei la 427 m sub nivelul mării, țărmul înconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob, marea deținând de asemenea recordul corpului de apă cel mai jos de pe pământ. Nivelul apei scade în fiecare an cu aproximativ un metru, un pro-ces care accelerează, existând pericolul de secare a mării. pământ.


Conținutul total de săruri, adică salinitatea apei, a ajuns în 2011 la 34.2%, acesta fiind unul din cele mai sărate corpuri de apă din lume, de 9.6 ori mai sărat decât oceanul planetar.

Conținutul extrem de săruri este foarte neprielnic vieții și de aici numele de Marea Moartă. SECRETUL SE VA AFLA AICI ÎN nr VIITOR