Eveniment medical online cu speakeri internaționali renumiți și peste 1000 de participanți

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2021

Peste 1000 de participanti simultan sunt așteptați să participe la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2021, ce va avea loc în perioada 21-25 aprilie.

Ajuns la a 5-a ediție, evenimentul organizat în mod tradițional de către  un puternic parteneriat între Universitatea “Dunărea de Jos” Galați, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați, Academia Română, Colegiul Medicilor, Colegiul Psihologilor și Colegiul Farmaciștilor, a devenit un eveniment medical științific consacrat, ce se adresează specialiștilor din domeniul sănătății preocupați de interdisciplinaritatea în psihiatrie.

Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară – medic primar psihiatru -va coordona evenimentul în calitate de președinte alături de președinții de onoare:

  • Prof Univ. Dr. Aurel Nechita – părintele Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea Dunărea de Jos Galați:
  • Prof. Dr. Ing. Puiu Lucian Georgescu – Rectorul Universității Dunărea de Jos Galați;
  • Prof. Univ. Dr. Michael Davidson, Șeful Departamentului de Psihiatrie al Centrului Medical Sheba şi profesor de psihiatrie la Școala de Medicină Sakler (SUA).

“Una dintre prioritățile acestui eveniment, este unirea reprezentanților celor doua domenii: psihiatrie – psihologie, în vederea creșterii calității actului de îngrijire a persoanelor afectate de tulburări din sfera psiho-patologică”, declară Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, conferința conținând în acest sens o secțiune dedicată psihologilor clinicieni.

Interdisciplinaritatea în psihiatrie și

adicțiile virtuale în vremea pandemiei”

este tema evenimentului, ce va fi dezbătută de specialiști recunoscuți pe plan național și internațional oferind participanților, o perspectivă multidisciplinară și o experiență interactivă, globală, pe parcursul celor cinci zile dedicate evenimentului.

Printre invitații din comunitatea internațională menționăm:

Prof. Univ. Dr. Michael Davidson – Israel,

Prof. Dr. Enver Hasanoğlu – Președintele Societății Mondiale de Pediatrie

Prof. Univ. Dr. Giangennaro Coppola – Italia, este specialist în Neuropsihiatrie infantilă, fiind șeful Clinicii de Neuropsihiatrie a Copilului și Adolescentului din „San Giovanni and Ruggi Hospital”, Salerno.

Dr. Charles Jousselin (Franța), Președintele de onoare și cofondator al Asociației Franceze de Hipnoză –

Prof. Univ Dr. Gerard Fitoussi (Franța). -Președintele Societății Europene de Hipnoză

Prof. Univ. Dr. Betul Ulukol – unul dintre cei mai reputați medici pediatri din Turcia

Prof. Univ. Dr. Shlomo Noy (Israel),

Prof. Mark Weiser (Israel), medic psihiatru, specialist în cercetarea schizofreniei și a terapiei ADHD, dizabilități de învățare, specialist în domeniul psihografiei,

Prof. Asoc. Ozhan Yalcin – (Turcia), 

Prof. Dr. Francesca Felicia Operto, Specialist în neuropsihiatria copilului – Italia,

Prof. Univ. Dr. Orhan Derman – Președintele Asociației Sănătății Adolescenților din Turcia

Conf. Univ. Dr. Jana Chihai (Republica Moldova)

Psiholog Antigoni Simeonidou (Grecia).

Prof. Univ. Dr. Vassilios Fanos. medic pediatru (Italia)

Prof. Dr. Grazia Maria Giovanna Pastorino (Italia), specialist în neuropsihiatria copilului și adolescentului.

Invitaților de peste hotare se alătură profesioniștii din școala romănească – experți renumiți în domeniile pe care le reprezintă precum – Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu -p Președintele Colegiului Psihologilor din România, Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, medic primar psihiatru, membru de onoare al Academiei Române de Științe Medicale, Prof. Univ. Dr. Diana Iliescu-Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iași, sunt doar câteva dintre  personalitățile ce vor prezenta dezbateri și studii de ultimă oră din domeniu, urmând ca programul definitiv să poată fi accesat pe www.lapsihiatru.ro și pe pagina de Facebook: “European Conference of Psychiatry and Mental Health Galatia 2021” unde regăsesc mai multe detalii despre activitatea științifică a invitaților.

Participarea la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală “Galatia 2021” va conferi credite de formare profesională continuă celor prezenți online: medici, psihologi și farmaciști, iar cele mai bune lucrări înscrise vor fi publicate în revista indexată WOS – Neuroscience, restul lucrărilor acceptate fiind publicate în ISI Proceedings.

Înscrierile la eveniment se fac online, accesând www.lapsihiatru.ro, iar organizatorii sprijină actul educativ și prin permiterea accesului gratuit  pentru studenții de la facultățile de medicină, farmacie și psihologie atât din România cât și din Republica Moldova.

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA depășește și în acest an granițele, oferind resurse importante în cercetare, specialiștilor din domeniul sănătății, printre participanți înscriși până în prezent se află cetățeni atât din Europa, cât și din S.U.A., Canada și Australia.