Conjunctivita de piscină

Conjunctivita, denumită și „ochi roz”, este umflarea sau inflamația conjunctivei, stratul subțire și transparent de țesut care acoperă suprafața interioară a pleoapei și acoperă partea albă a ochiului.

Într-o zi fierbinte și plină de umezeală nu îți dorești mai mult decât o baie în piscină, dar acest lucru poate crește șansele de a face infecții oculare rezultate din contactul cu apa contaminată. Infecțiile oculare pot fi cauzate de bacterii sau alte organisme din apă.

Formele virale și bacteriene ale conjunctivitei sunt extrem de contagioase, se răspândesc rapid și sunt incomode pentru toți cei care le experimentează. Dacă ai conjunctivită, este important să previi agravarea afecțiunii și răspândirea la alte persoane.

Poți merge la piscină dacă ai ochiul roz? Din punct de vedere tehnic, da, dar nu este o idee bună din mai multe motive.

Conjunctivitele bacteriene și virale

Sunt extrem de contagioase și este posibilă răspândirea infecției la alții în bazine – chiar dacă apa este clorurată.

Clorul este un iritant chimic care poate crește orice disconfort cauzat de conjunctivită. Spală filmul lacrimal care protejează ochii și menține-i umezi și limpezi.
Piscinele în aer liber includ deseori și fecale de păsări (și umane), urină, insecte și alte resturi. Ochii sunt deja sensibili la acești factori.

Sarea din bazinele cu apă sărată nu este un iritant la fel de dur ca clorul, totuși poate provoca ochi roșii și alte disconforturi generale.

Ochelarii de protecție sunt recomandați pentru a împiedica pătrunderea apei și a clorului în ochi. În general, este posibil să nu fie în măsură să împiedice răspândirea unei infecții la alții sau să se infecteze mai mult.

Când este sigur să înoți din nou?

Condițiile individuale și tratamentele pentru conjunctivită pot varia pentru fiecare persoană și poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru ca aceasta să se vindece. Consultă medicul oftalmolog înainte de a merge din nou la piscină, astfel încât să poți fi sigur că totul este în regulă.

Între timp, îngrijește-te cât mai mult acasă. Compresele reci sunt sugerate pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimii asociate cu conjunctivita virală și alergică. Poți utiliza comprese calde și picături pentru ochi pentru ameliorarea simptomelor conjunctivitei bacteriene.

Fii cât mai informat despre simptomele date de diferite boli. Citeşte mai multe aici!