Fertilitatea pe timp de vară

Fertilitatea pe timp de vară

Dacă sunteți pregătiți pentru un copil, aveți noroc: cea mai bună perioadă a anului pentru a vă spori fertilitatea este… chiar acum. Vara este anotimpul ideal pentru a îmbunătăți fertilitatea și a rămâne însărcinată – și asta nu este doar folclor. Cazul concentrării asupra fertilității în lunile de vară este susținut de știință.

Ce face vara atât de grozavă pentru a face copii?

În primul rând, există mai multe oportunități pentru corp de a produce vitamina D în mod natural, iar vitamina D este nutrientul esențial al fertilității. Țesutul reproducător, atât la femei, cât și la bărbați, are receptori ai vitaminei D și enzime care metabolizează vitamina D.

La femeile cu SOP (sindromul ovarelor polichistice – una dintre principalele cauze ale infertilității),
nivelurile sănătoase de vitamina D sunt asociate cu rate de sarcină semnificativ mai mari și îmbunătățirea calității embrionilor.

O cantitate suficientă de vitamina D, fie prin lumina soarelui, fie prin suplimente, atunci când încercăm să concepem și în timpul sarcinii, este importantă pentru prevenirea riscurilor pentru sănătate atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Așadar, expunerea la soare timp de 10 – 15 minute (fără protecție solară) în fiecare zi în timpul verii crește și menține nivelul de vitamina D. Este posibil ca sistemul imunitar să fie mai puternic vara. Imunitatea robustă în lunile de vară poate fi un rezultat al vitaminei D, care ajută la modularea și susținerea sistemului imunitar.

Sporiți-vă imunitatea

Asigurați-vă că maximizați toți micronutrienții, nu doar vitamina D; prioritizați somnul și luați în serios gestionarea stresului. Toți acești factori influențează imunitatea. Stresul trimite corpului mesaje că nu este un moment ideal pentru a rămâne însărcinată, deci acesta este un factor deosebit de important în creșterea fertilității.

Lunile de vară oferă mai multe oportunități pentru exerciții de susținere a limfei. Cu zilele sale lungi și vremea caldă, vara oferă mai multe oportunități pentru aproape toate tipurile de mișcare.

Amintiți-vă întotdeauna că, odată ce aveți informațiile corecte despre modul în care funcționează cu adevărat organismul, puteți începe să faceți alegeri de sănătate care încep să funcționeze în cele din urmă!

Citește mai multe articole și recomandări pentru viața de cuplu aici!