Astmul alergic

Astmul alergic

Pentru mulți oameni, alergiile joacă un rol important în viața lor. Când alergiile se combină cu o afecțiune respiratorie numită astm, se numește astm alergic. Sistemul imunitar funcționează de obicei pentru a ne proteja de boli.

Când sistemul imunitar crede că există pericol, eliberează o substanță chimică numită imunoglobulină E (IgE) menită să lupte și să protejeze corpul. Cu toate acestea, cantități mari de IgE pot cauza strângerea căilor respiratorii, ceea ce face dificilă respirația.

Ce cauzează astmul alergic?

Nu se cunoaște cauza astmului. Cu toate acestea, motivul pentru care încep simptomele este legat de alergeni. Aceasta este principala diferență între astmul alergic și alte tipuri de astm – alergenii sunt inhalați și declanșează simptome de astm.

Alergenii pot fi găsiți în jurul nostru, în mediul interior și exterior. Inhalarea acestor alergeni poate declanșa simptomele. Este important să știți ce declanșează astmul, astfel încât să vă puteți controla starea. Posibili alergeni care pot declanșa astmul alergic pot include: Mătreață, Polen, Mucegai, Acarieni de praf, Gândaci, Alergii sezoniere datorită înfloririi multor plante.

Care sunt simptomele astmului alergic?

● Senzație de respirație scurtă sau șuierătoare
● Tuse frecventă, mai ales noaptea
● Senzația de strângere a pieptului
● Nas înfundat, strănut
● Mâncărimea sau lăcrimarea ochilor
● Strănut, erupții, urticarie.

Cum este diagnosticat astmul alergic?

Pentru a identifica alergiile, se  poate efectua un test de sânge sau un test de piele. În aceste teste, se  caută efectul alergenilor asupra corpului. Pentru un test cutanat, se pot aplica alergeni posibili pe zone mici ale pielii pentru a vedea cum reacționați la fiecare.

Spirometrie: Acest test de respirație implică respirația profundă și apoi expirarea într-un tub. Acest tub este conectat la un computer care va colecta informații despre cât de bine se mișcă aerul atunci când inspirați și ieșiți.

Test de oxid nitric expirat (test FeNO): În acest test, se va măsura cantitatea de oxid nitric din respirație atunci când expirați.

Testul de bronoprovocare: Acest test este similar cu testele de alergie care pot fi efectuate pe pielea dvs., deoarece se  vor introduce posibili alergeni pentru a vedea ce vă determină să aveți o reacție.

Deși astmul în sine nu poate fi prevenit, vă puteți reduce riscul unui atac de astm alergic, cunoscând factorii declanșatori și controlându-vă mediul. Acest lucru ar putea însemna să nu tăiați iarba dacă știți că polenul este declanșatorul astmului sau evitarea locurilor cu o mulțime de animale, dacă parul este un factor declanșator.

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!