Ciulama dietetică de pasăre

Societatea actuală aduce numeroase avantaje, dar şi destule dezavantaje.

Stresul cotidian, oboseala, frecventele neajunsuri date de realitatea economică, influenţează negativ, în general, starea de sănătate a fiecărui om în parte.

Este posibil ca imunitatea populaţiei să fie tot mai scăzută si de aceea trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi cum putem să prevenim scăderea incidentei bolilor care afecteaza populatia de la varste tot mai mici.

Si pentru ca , asa cum am inceput din numarul anterior, unele din principalele afectiuni datorate stresului, a alimentatiei dezechilibrate si a unui stil de viata dezorganizat sunt cele gastrointestinale.

Chef Dan Prodea va propune si in acest numar o reteta care se preteaza a fi consumata de catrecei cu a stfel de afectiuni si evident nu numai de catre ei:“Ciulama dietetica de pasare”

Ingrediente pentru o portie : ​​​

Carne de pasare​​ – 250g, ​​179 calorii
Morcovi​​​: 35g, ​​8 calorii
Patrunjel (radacina)​​: 35g, ​​8 calorii
Lapte​​​​: 50ml​​, 34 calorii
Supa de legume: ​​50ml​, ​28 calorii
Faina​​​​: 10g​, ​32 calorii
Unt: 5g, ​​36 calorii
Smantana​​​: 20g, ​​44 calorii
Sare: ​​​​3 g​​
​​​​​Total: 369 calorii

Mod de preparare :

Carnea, curatata si spalata, se pune la fiert in apa rece in care se adauga si radacinoasele (morcovul si patrunjelul) curatate si taiate felii.
Faina, amestecata cu laptele rece, se adauga in supa de legume fierbinte si se continua fierberea la foc mic, amestecandu-se continuu, pentru aproximativ 15 minute.
In sosul astfel preparat se adauga untul, smantana si carnea de pui fiarta, iar dupa gust, se pot adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie
Preparatul se poate servi cu mamaliguta iar de montat, dintr-un preparat aparent banal, puteti face arta.

Descoperă mai multe rețete culinare aici!