Varza roșie – Beneficii pentru sănătate

Varza roșie este o legumă bogată în nutrienți, înrudită cu conopida și kale. Această varietate de varză își capătă culoarea din antocianul flavonoid și nivelul de aciditate al solului în care este cultivată. Varza roșie conține diferiți nutrienți de care organismul tău are nevoie. Cercetările sugerează, de asemenea, că dietele bogate în legume crucifere, cum ar fi varza roșie, pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. 

Varza roșie poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate, deoarece are un conținut scăzut de calorii, are un conținut ridicat de apă și este o sursă bună de fibre alimentare și alți nutrienți, cum ar fi antioxidanții. Acești factori te ajută să te simți plin fără a consuma prea multe calorii, făcând din varza roșie un plus sănătos pentru dieta ta.

Sănătatea oaselor

Varza roșie conține o varietate de nutrienți care sunt importanți pentru sănătatea oaselor. Varza roșie este o sursă bună de vitamina K și oferă cantități mici de calciu, magneziu și zinc, care pot ajuta la construirea și menținerea oaselor sănătoase. 

Sănătatea Digestivă

Varza roșie este bogată în fibre, ceea ce facilitează digerarea alimentelor și menține sistemul digestiv sănătos. Conținutul ridicat de fibre poate menține alimentele în mișcare prin sistemul digestiv și poate reduce constipația. Fibrele solubile din varza roșie pot ajuta bacteriile benefice din intestin. 

Sanatatea inimii

Antocianinele din varza roșie vă pot aduce beneficii inimii. Dietele bogate în antociani, precum cele găsite în varza roșie, sunt asociate cu o tensiune arterială scăzută. Ele sunt, de asemenea, legate de un risc redus de boli cardiovasculare.

Nutriție

La fel ca toate soiurile de varză, varza roșie este bogată în vitamina C, vitamina K și este o sursă scăzută de calorii de fibre alimentare. Varza roșie este, de asemenea, bogată în antioxidanți, în special antociani. Acești nutrienți din varza roșie ajută la menținerea sănătății organismului și pot ajuta la reducerea riscului de afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul, osteoporoza și bolile de inimă.

Varza roșie conține și alte vitamine și minerale precum: Vitamina A, Folat, Vitamina B6, Vitamina E, Calciu, Magneziu, Potasiu, Mangan, Fosfor, Zinc, Riboflavina,Tiamina.

 Cum se prepară varză roșie

Varza roșie este ușor de încorporat în dieta ta. Această legumă versatilă poate fi adăugată în supe, tocane, salate și salată de varză. Este delicios crud, aburit, sotat și fermentat. Reține cei mai mulți nutrienți atunci când este consumat crud, dar este încă foarte hrănitor când este gătit. Aroma devine, de asemenea, puțin mai slabă ca urmare a procesului de gătire.

Citește mai multe articole despre o alimentație corectă aici!