Beneficiile consumului de nuci

Nucile sunt apreciate pe scară largă pentru gustul lor. Oamenii de știință au promovat de mult beneficiile pentru sănătate ale transformării nucilor într-o parte regulată a dietei tale. Nucile sunt sâmburi de semințe care sunt utilizate pe scară largă în gătit sau sunt consumate singure ca gustare. Sunt bogate în grăsimi și calorii.

Iată câteva dintre cele mai des consumate nuci: Migdale, nuci braziliene, Caju, Alune de padure, Nuci de macadamia, Nuci pecan, Nuci de pin, Fistic, Nuci. 

Beneficii pentru sănătate

Nucile sunt un aliment bogat din punct de vedere nutrițional, care conțin majoritatea vitaminelor și mineralelor de care are nevoie organismul. Sunt una dintre principalele surse de acizi grași Omega-3, oferind o serie de beneficii pentru sănătate, de la reducerea artritei reumatoide până la protejarea împotriva bolii Alzheimer și a demenței.

 Pierdere în greutate

Grăsimile din nuci sunt aproape în întregime nesaturate, ceea ce înseamnă că te lasă să te simți mai mulțumit după ce ai mâncat, ajutându-te să mănânci mai puțin în timp.

Controlul diabetului

Într-un studiu controlat, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au consumat mai mult de cinci porții de nuci pe săptămână și-au redus riscul de boli de inimă cu până la 17%.

Prevenție boli de inimă

Au existat multe studii care arată efectele benefice ale nucilor asupra sănătății inimii. Consumul de nuci de cel puțin patru ori pe săptămână este corelat cu mai puține cazuri de boală coronariană și infarct miocardic.

Îmbunătățește colesterolul

Nucile joacă, de asemenea, un rol important în reglarea colesterolului. Oamenii de știință au descoperit o corelație directă între consumul de nuci de cel puțin câteva ori pe săptămână și reducerea nivelului de colesterol LDL și trigliceride din organism.

Nutriție

Nucile sunt o sursă bună de vitamina E, un grup de opt compuși antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului și la evitarea osteoporozei. Nucile sunt, de asemenea, surse excelente de:  Acizii folici, Magneziu, Potasiu, Calciu, Fosfor,

Asigurați-vă că alegeți nuci crude fără adaos de sodiu. Sunt o gustare excelentă în orice moment al zilei, mai ales în mijlocul după-amiezii, când nivelul de energie al majorității oamenilor tind să scadă.

Citește mai multe articole despre o alimentație corectă aici!