Alergia la frig

Alergia la frig este o reacție a pielii la frig care apare în câteva minute după expunerea la frig. Pielea afectată dezvoltă urticarie roșiatică, cu mâncărimi. Persoanele alergie la grig prezintă simptome foarte diferite. Unii au reacții minore la frig, în timp ce alții au reacții severe. Pentru unele persoane cu această afecțiune, înotul în apă rece poate duce la o tensiune arterială foarte scăzută, leșin sau șoc.

Simptome:

Eruptii temporare roșiatice, cu mâncărimi (urticarie) pe zona pielii care a fost expusă la frig
O agravare a reacției pe măsură ce pielea se încălzește
Umflarea mâinilor în timp ce țineți obiecte reci
Umflarea buzelor din cauza consumului de alimente sau băuturi reci

Reacțiile severe pot include: Anafilaxie care poate provoca leșin, ritm cardiac accelerat, umflarea membrelor sau a trunchiului și șoc, Umflarea limbii și a gâtului, care poate face dificilă respirația

Simptomele urticariei la rece încep imediat după ce pielea este expusă la o scădere bruscă a temperaturii aerului sau la apă rece. Condițiile umede și cu vânt pot face mai probabilă o apariție a simptomelor. Fiecare episod poate persista aproximativ două ore.

Cauze

Nimeni nu știe exact ce cauzează alergia la frig. Anumite persoane par să aibă celule ale pielii foarte sensibile, din cauza unei trăsături moștenite, a unui virus sau a unei boli. În cele mai comune forme ale acestei afecțiuni, frigul declanșează eliberarea histaminei și a altor substanțe chimice în fluxul sanguin. Aceste substanțe chimice provoacă roșeață, mâncărime și uneori o reacție (sistemică) a întregului corp.

Factori de risc: aceasta alergie apare cel mai frecvent la adulții tineri, la persoanele cu o stare de sănătate subiacentă sau cu anumite trăsături moștenite.

Diagnostic

Alergia la frig poate fi diagnosticată prin plasarea unui cub de gheață pe piele timp de cinci minute. La câteva minute după îndepărtarea cubului de gheață se va forma o umflătură roșie (stup) ridicată. În unele cazuri, este cauzată de o afecțiune de bază care afectează sistemul imunitar, cum ar fi o infecție sau cancer.

Tratament

La unii oameni, dispare de la sine după săptămâni sau luni, la alții durează mai mult. Nu există un remediu pentru această afecțiune, dar tratamentul și măsurile preventive pot ajuta.Medicul vă poate recomanda să încercați să preveniți sau să reduceți simptomele cu remedii la domiciliu, cum ar fi utilizarea de antihistaminice fără prescripție medicală și evitarea expunerii la frig. Dacă acest lucru nu ajută, este posibil să aveți nevoie de medicamente pe bază de rețetă.

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!