Beneficiile consumului de portocale

Portocala este cunoscută pentru multele beneficii asupra sănătății și este printre cele mai populare fructe din întreaga lume. Portocalele pot fi consumate nu numai ca gustare, ci și ca ingredient major al rețetei în diverse feluri de mâncare. În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic dejun sănătos, promovând astfel un început sănătos al zilei.

Portocala întreagă sau suc de portocale

O portocală întreagă este mai hrănitoare și mai sănătoasă decât sucul de portocale. O cană sau 240 ml de suc pur de portocale are aceeași cantitate de zahăr natural ca 2 portocale întregi, dar sunt mai puțin sățioase datorită conținutului scăzut de fibre. Fibrele ajută la înmulțirea scaunului și previn constipația.

Când încerci să slăbești, consumul de fructe este o opțiune mult mai bună decât consumul de suc, deoarece consumul de suc de fructe poate deveni adesea excesiv și poate duce la un consum excesiv de calorii.

Portocalele sunt sigure pentru consum și numai în cazuri rare, oamenii pot avea alergii după ce consumă acest fruct. Pentru persoanele care suferă de arsuri la stomac, consumul acestui fruct citric ar putea înrăutăți lucrurile din cauza prezenței acidului citric și acidului ascorbic (vitamina C).

Beneficiile consumului de portocale

● Bogate în vitamina C
● Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C. O portocală oferă 116,2% din valoarea zilnică a vitaminei C.
● Sistem imunitar sanatos
● Previne deteriorarea pielii
● Menține tensiunea arterială sub control
● Bogate în Vitamina B6, ajută la susținerea producției de hemoglobină
● Scade colesterolul
● Controlează nivelul zahărului din sânge
● Reduce riscul de cancer – Portocalele conțin D-limonen, un compus care este promovat pentru a preveni cancerele precum cancerul pulmonar, cancerul de piele și chiar cancerul de sân.
● Alcalinizează organismul

Sănătate bună a ochilor

Portocalele sunt o sursă bogată de carotenoizi. Vitamina A prezentă în ele joacă un rol important în menținerea sănătoasă a membranelor mucoase din ochi.
Măsuri de protecție împotriva constipației. Portocalele au atât fibre solubile, cât și insolubile. Acest lucru ajută la menținerea funcționării intestinelor și stomacului netede.

Portocalele, ca majoritatea fructelor citrice, produc mai mult suc atunci când sunt mai calde – le pregătesc când sunt la temperatura camerei. Rularea portocalei sub palma mâinii pe o suprafață plană va ajuta, de asemenea, să extrageți mai mult suc. Vitamina C este distrusă rapid atunci când este expusă la aer, așa că mâncați rapid o portocală odată tăiată.

Citește mai multe articole despre o alimentație corectă aici!