Boala de disc degenerativă. Simptome, cauze, tratament.

Boala degenerativă a discului se manifestă atunci când modificările normale care au loc în discurile coloanei vertebrale provoacă durere.

Discurile coloanei vertebrale sunt ca niște amortizoare între vertebrele sau oasele coloanei vertebrale. Îți ajută spatele să rămână flexibil, astfel încât să te poți îndoi și răsuci. Pe măsură ce îmbătrânești, pot da semne de uzură.

Ce o cauzează?

Discurile spinale sunt formate dintr-un miez interior moale și un perete exterior dur. Discurile se modifică în moduri care pot provoca boli degenerative ale discului.

Când te naști, discurile din coloana vertebrală sunt formate în mare parte din apă. Pe măsură ce îmbătrânești, pierd apă și devin mai subțiri. Pierderea de apă înseamnă, de asemenea, mai puțină pernă sau căptușeală între vertebre. Acest lucru poate duce la alte probleme la nivelul coloanei vertebrale care pot provoca durere.

Stresul mișcărilor de zi cu zi și rănile minore de-a lungul anilor pot provoca mici rupturi în peretele exterior, care conține nervi. Orice atingere în apropierea nervilor poate deveni dureroasă. Și dacă peretele se sparge, miezul moale al discului poate împinge prin fisuri. Discul se poate bomba sau aluneca din loc, ceea ce se numește disc alunecat sau herniat. Poate afecta nervii din apropiere.

Care sunt simptomele?

Probabil veți simți o durere ascuțită sau constantă în spate și gât. Simptomele exacte depind de locul unde se află discul slab și de alte modificări pe care le-a provocat.

Semnele comune includ durere care: se situează în partea inferioară a spatelui, în fese sau în partea superioară a coapselor, Poate fi sâcâitoare sau severa și poate dura de la câteva zile la câteva luni, Se simte mai intens când stai, te apleci, ridici sau răsucești.

Tratamentul

Tratamentul poate include calmante eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, pot ajuta la combaterea inflamației, fizioterapie, injecții cu steroizi utilizate pentru a calma durerea, umflarea și inflamația. Dacă alte tratamente nu funcționează, medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală, numită discectomie prin care se îndepărtează partea rănită a discului. Acest lucru vă ajută să eliminați presiunea de pe nervi.

În unele cazuri, medicul poate scoate întregul disc și înlocui cu unul artificial. Dacă problema este gravă, medicul poate fuziona (conecta permanent) oasele coloanei vertebrale după ce discul este înlăturat.

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!