Remedii naturale pentru febra cauzată de Infecții

Remedii naturale pentru febra cauzată de Infecții

Febra apare atunci când temperatura corpului unei persoane crește peste limitele normale. Deși febra tinde să fie inofensivă, poate provoca un mare disconfort. O febră foarte mare sau persistentă necesită uneori asistență medicală, deși majoritatea febrelor necesită doar tratament cu remedii la domiciliu.

Care sunt cauzele apariției febrei?

Infecția este cea mai frecventă cauză a febrei. De fapt, dezvoltarea febrei este modalitatea organismului de a ajuta la combaterea infecției. Alte cauze includ afecțiuni inflamatorii, anumite tipuri de cancer și reacții la medicamente sau vaccinuri.

Remedii la domiciliu

● Bea multe lichide. În timpul febrei, organismul trebuie să folosească mai multă apă pentru a compensa temperatura ridicată. Acest lucru poate duce la deshidratare.
● Odihnește-te. Combaterea unei infecții necesită multă energie.
● Fă o baie călduță. Mulți oameni se gândesc să facă o baie rece atunci când au febră. Cu toate acestea, acest lucru poate provoca fiori, ceea ce va crește și mai mult temperatura corpului.
● Utilizarea medicamentelor fără prescripție medical. De obicei, medicamentele nu sunt necesare pentru a trata febra. Cu toate acestea, unele medicamente fără prescripție medicală (OTC) pot ajuta la reducerea febrei și pot face o persoană să se simtă mai confortabilă. Aceste medicamente includ: ibuprofen, acetaminophen, naproxen.
● Poartă haine subțiri. Febra poate face ca o persoană să se simtă căldură un minut și frig în următorul. Purtarea prea multor straturi de haine poate prinde căldura împotriva corpului, ridicând și mai mult temperatura corpului.

Simptome de febră

Temperatura medie a corpului este de aproximativ 37 ° C. Cu toate acestea, temperatura corpului fluctuează în mod natural pe parcursul zilei, în special în timpul activității fizice. O febră de grad scăzut apare atunci când temperatura corpului unei persoane atinge 37,8 până la 39 °C. O febră de grad înalt apare atunci când temperatura corpului unei persoane depășește 40 ° C.

Pe lângă o temperatură corporală mai ridicată, o persoană cu febră poate prezenta și transpiraţie, frisoane, durere de cap, dureri muscular, pierderea poftei de mâncare, oboseală, letargie. Febrele foarte mari pot provoca uneori convulsii. Acestea se numesc „crize febrile”. Ele sunt cele mai frecvente la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Crizele febrile tind să dureze câteva minute și, de obicei, nu cauzează probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, un copil care a avut o criză febrilă este mai probabil să le aibă din nou în viitor.

Când să vezi un medic

Oamenii ar trebui să fie siguri că vor consulta un medic dacă ei sau copilul lor prezintă o febră foarte mare sau persistentă care nu răspunde la medicamente. Aceste simptome ar putea indica o infecție mai gravă, cum ar fi meningita. Este important să reții că unele medicamente nu sunt potrivite pentru copiii sub anumite vârste. Verifică întotdeauna tratamentele și dozele adecvate cu un medic sau farmacist înainte de a le administra unui copil sau sugar.

Citește mai multe articole despre medicina alternativă și remedii naturiste aici!