Cum reactioneaza corpul la temperatura extrema si care sunt beneficiile #CRIOSAUNEI?

Centrul de #criosauna  #Criohealth- unic in Galati, strada Ionel Fernic nr 33, bloc C120 parter, ,spatiu commercial langa POLICROM MEDIA

0740118322, informatii si programari

Cum reactioneaza organismul la Criosauna?

Foarte multi oameni raman surprinsi de cât de tolerabil și rapid este un tratament la criosauna. Acest lucru se intampla datorita faptului că frigul creat de aburii de azot e un frig uscat care este mult mai confortabil in comparatie cu baile de gheata.

In momentul eliberarii aburilor de azot, odata cu scăderea temperaturii pana la -180 grade, se nasc in tine instinctele de supraviețuire. Pielea reactioneaza la frig, vasele de sange se contracta, ceea ce face ca tot sangele din organism sa fie impins catre organele interne. Datorita acestui aflux de sange, toate organele primesc odata cu sangele si o cantitate mare de substante nutritive, oxigen si multe enzime. Toate acestea influenteaza in mod pozitiv, sistemul imunitar. Acesta incepe sa produca mult mai multe celule albe, care vor ajuta corpul in lupta cu infectiile si inflamatiile.

Cum te simti dupa Criosauna?

In momentul in care  iesi din sauna, corpul incepe in mod natural sa se incalzeasca. Acest fenomen de activare a circulatiei va va crea o senzatie foarte placuta in corp, datorita eliberarii de endorfine, iar sangele bogat in nutrienti, va reveni de la organe spre extremitati. Astfel incepe procesul de intinerire si regenerare a intregului corp.

Crioterapia este extrem de eficienta cand vine vorba si despre slabit. Dupa o sedinta in Criosauna, organismul consuma foarte multa energie pentru a reveni la temperatura normala. In timpul unei sesiuni de 3 minute, arzi intre 200 si 500 de calorii iar dupa terapie circa 1000 de calorii in functie de metabolismul fiecarui. Este practic un super boost pentru metabolism, aproape imposibil de obtinut prin orice alta terapie sau prin exercitiu fizic.

Beneficii Criosaunei:
Recuperare sportiva

Este o modalitate extrem de eficienta de refacere si recuperare a sportivilor dupa efort, traumatisme, fiind utilizata in prezent in majoritatea cluburilor sportive din lume: dezvoltarea si mentinerea formei sportive, creste performanta fizica, pregatirea si stimularea conditiilor fizice si psiho-emotionale ale sportivilor imediat inaintea antrenamentelor.

Remodelare corporala

regenerare generala a oganismului si prevenirea imbatranirii, accelerarea metabolismului si proceselor metabolice la nivelul pielii, reducerea tesutului adipos, intinerirea pielii fetei, gatului, spatelui, abdomenului, soldurilor si extremitatilor

Reumatologie

spondilita anchilozanta, spondiloza cervicala si lombara, osteoporoza si osteopenia, osteoartrite (genunchi, sold, etc.) hernia de disc, fibromialgia si mialgia in general (dureri musculare)

Dermatologie

psoriazis, artrita psoriazica, dermatite, neurodermatite atopice, eczeme

Precautii necesare inainte de efectuarea procedurii de criosauna:-neefectuarea de activitati sportive cu 30 de min inainte de procedura-neefecuarea de dus sau baie fierbinte cu 30 de min inainte de procedura-pastrarea unei perioade de minim 60 min de la ultima masa-schimbarea hainelor umede-inlaturarea bijuteriilor metalice si acoperirea piercingurilor cu plasturi-protejarea cicatricelor cheloide si a zonelor sensibile la frig

Contraindicatii Criosauna:

febra, tuberculoza pulmonara-tumori maligne-diateze hemoragice-anemie severa-hipotiroidie-nevroza isterica-intoleranta individuala la frig-urticarie la frig-sarcina-tulburari de ritm si de conducere cardiaca cu prognostic nefavorabil-sindrom Raynaud, acrocianoza, vasculite sistemice-crioglobulinemie, agamaglobulinemie, criofibrinogenemie-atac vascular cerebral-varsta sub 10 ani-boli cardiovasculare cronice decompensate-infarct acut de miocard si perioada de recuperare dupa infarct-hipertensiune arteriala esentiala stadiul II, hipertensiune arteriala gradul III (tensiune arteriala ≥ 180/100 mm Hg)-insuficienta cardiaca stadiul II

Citește mai multe articole din revistă aici!