Scanexpert Galați, excelență și specializare în imagistica sânului.

Cancerul de sân afectează în fiecare an, în România, mii de femei, iar screening-ul joacă un rol extrem de important, printr-un plan de depistare imagistică, având în componență ecografia, mamografia și RMN-ul.

Diagnosticul și tratamentul patologiei mamare este asigurat la Centrul Scanexpert Galați, prin investigațiile senologice esențiale puse la dispoziția pacienților. Obiectivele echipei Scanexpert includ prevenția cancerului de sân, și ușurarea vieții celor care calcă pragul clinicii, prin obținerea de rezultate rapide și corecte ale procedurilor medicale complementare efectuate: rezonanță magnetică mamară, mamografie digitală și ecografie mamară.

Patologiei sânului îi sunt dedicate cele mai performante echipamente de imagistică medicală, în cadrul Scanexpert Galați.

 

Mamografia digitală cu tomosinteză și aparatul Siemens Inspiration, cu soft ultramodern, permite reconstrucția virtuală a imaginilor 2D în format 3D

Mamografia digitală cu tomosinteză sau mamografia 3D este metoda de diagnostic cea mai nouă și avansată a cancerului de sân în fază incipientă, chiar cu doi ani înainte ca un nodul să poată fi palpat. În majoritatea cazurilor, cancerul este cauzat de noduli nedureroși. Singura tehnică imagistică ce poate să evidențieze și să caracterizeze microcalcificările o reprezintă tomosinteza sânului. Depunerile de calciu se dezvoltă în țesuturi, și, uneori, definesc singurul semn al cancerului mamar.

Siemens Redwood, investigații complete – ecografie și elastografie

Ecograful Siemens Redwood aflat în dotarea centrului oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi profunde și asigură o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare.  Prin intermediul elastografiei, se calculează și se afișează rigiditatea țesuturilor și sunt evidențiate tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor. Întrucât, tumorile canceroase sunt mai dure decât țesuturile normale, elastografia își găsește utilitatea în majoritatea cazurilor, pentru stabilirea diagnosticului de cancer la sân.

Siemens Avanto, promptitudine și rapiditate

RMN-ul mamar, realizat prin intermediul aparatului Siemens Avanto 1,5 T, înclină balanța în clarificarea unor diagnostice, cu scopul orientării abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament. Ca test de monitorizare, RMN-ul de sân este folosit pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie, în timpul chimioterapiei neadjuvante (efectuată preoperator) sau postoperator, pentru diferențierea recidivei de cicatrice, la pacientele deja operate de cancer mamar. Investigaţia se efectuează în zilele 7-14 ale ciclului menstrual, când sânul are un conţinut mai mic de apă şi când glanda mamară este mai puţin densă. În cazul pacientelor cu implanturi mamare, rezonanţa magnetică este singura examinare care permite aprecierea corectă și completă a integrităţii implantului de silicon, pentru acest tip de investigații nefiind necesară administrarea substanţei de contrast.

Cancerul de sân este cea mai frecventă dintre toate cazurile de cancer la femei şi este principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa. Cele mai bune metode prin care cancerul de sân poate fi combătut sunt reprezentate de prevenirea și detectarea timpurie a tumorilor mamare. Dimensiunile tumorilor depistate în urma screening-ului sunt direct proporționale cu toxicitatea chimioterapiei, iar conservarea sânului depinde de acești factori.