Relația dintre temperaturile ridicate si afecțiunile cardiovasculare

Bucură-te de vară, dar ține cont de faptul ca persoanele care suferă de afecțiuni ale aparatului cardiovascular sau boli congenitale au nevoie de grijă-extra, spune Dr. Chad Raymond, medic cardiolog la Spitalul Universitar Cardiovascular Harrington.

Simptome la care să fii atent

Aceste simptome ar fi: febra (temperatura peste 40 °C), confuzie accentuată, piele uscată, roșie si fierbinte, frecvența respiratorie mărită, tahicardie cu puls slab resimțit, convulsii, pierdere a conștienței.

Temperaturile ridicate generează stres asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru provoacă inima să își mareasca activitatea pentru a răcori întregul corp, raportează Dr. Raymond. Acest fapt este îndreptat în special persoanelor cu boli cardiovasculare si copiilor. Grupele acestea se adaptează mai greu schimbărilor din mediul exterior. Riscul major fiind acela de accident vascular cerebral.

Ceea ce aduce riscuri sistemului cardiovascular este chiar acțiunea transpirației, ca urmare a supraîncălzirii corpului. Prin transpirație se elimina apă si cel mai important, electroliți, indispensabili pentru funcționarea optimă a organismului.Astfel, unele tipuri de tratamente, care includ diuretice si beta-blocante au rolul de a elimina apa din organism, înrăutățind situația.

Recomandări

Recomandarea este, deci, de a contiua administrarea tratamentului, exact cum este prescris de medic. Trebuie luat în calcul faptul că necesarul de apă este indicat sa crească pentru a echilibra balanța.

Cardiologi ai Institutului Cardiovascular UH Harrington sfătuiesc ca, populația cu afecțiuni cardiovasculare sau orice risc cardiologic, să urmeze principiile următoare, pentru desfășurarea activității în sezonul cald:

Dacă ai de gând sa începi un program de fitness nou sau să practici un nou sport, este de preferat vizita la medic pentru un consult, în vederea primirii acordului doctorului.  Fă asta pentru a preveni posibilele evenimente neplăcute.

Atât în mediul exterior, cât și în cel interior, hidratarea este cheie în timpul verii. Atât consumul de lichide cât si consumul de fructe si legume bogate in apă (pepene roșu si galben, căpsuni, grefrut, piersici, castravete).

Evitarea intervalului din zi în care soarele are cel mai puternic efect (10:00-14:00), ajută atât la prevenția efectelor nocive asupra cordului, cât și a cancerului de piele.

Grijă sporită acordată nou-născuților cu malformații cardiovasculare congenitale! Trebuie evitată cu orice preț supraîncălzirea prin: păstrarea lor în spatii cu aer condiționat, îmbrăcămintea acestora sa fie ușoară, subțire si asigurarea hidratării corespunzătoare (aprox. 8 pahare a câte 250 ml pentru copii cu vârste de peste 5 ani și adolescenți).

Concluzii

În concluzie, profită de sezonul cald, dar acționează cu prudență. Nu ezita să iei legatura cu medicul tău curant pentru orice nelămurire în legatură cu tratamentul tău. De asemenea, cere sfaturi pentru desfășurarea activităților cotidiene fără griji.