Îngrijirea tenului în sezonul estival

Pe lângă alimentația corectă, consumul a minim 2 litri de apă pe zi și un regim echilibrat de somn – pielea necesită și o îngrijire suplimentară pe timp de vară, ce include diverse produse cosmetice potrivite sezonului.

Documentează-te în legatura cu tratamentele în trend pentru pielea ta

O piele fără imperfecțiuni, cu fermitate crescută, strălucitoare naturală  și ușor atinsă de soare sunt principalele calitatăți pe care vrei să le afișeze tenul tău pe perioada verii, iar acestea  pot fi obținute prin anumite intervenții pentru care va trebui să te obișnuiești să investești.

Folosirea cremelor clasice este în continuare indicată, totuși nu au cea mai mare eficientă în acest domeniu în continuă schimbare. În ultimii ani s-au dezvoltat  tratamente corporale de ultimă generație tot mai multe,  care îți oferă o piele mai fină și tonifiată pe tot corpul, fericirea de a te etala cu  un ten revitalizat și să regenerarea epidermei cât mai rapidă.

Genul acesta  de tratamente cu LED sunt mai frecvent utile odată cu înaintarea în vârstă, perioada în care  pielea nu mai prezintă o elasticitate așa crescută și trebuie să ți acorzi mai multă atenție.

Ridurile, lipsa oxigenării și deshidratarea sunt probleme ale tenului care se pot rezolva prin tratamente cosmetice noninvazive în saloanele de înfrumusețare.

Tratamentele de hidratare și revitalizare cu acid hialuronic, peptide și alge marine sunt cele indicate în acest sezon pentru a pregăti tenul să înfrunte cu bine razele solare.

 

Hidratează-te frecvent și corect, în special în zilele toride

Pentru ca temperaturile sunt cele mai ridicate în acest timp al anului, hidratarea pielii, dar mai ales a organismului ar trebui să fie pe primul loc în fiecare zi. Aceasta hidratare pornește de la cei 2-3 L de apă pe zi, până la produsele de hidratare reprezentate de măști si creme. Măsurile în această perioada a anului trebuie sporite pentru ca pielea ta să nu sufere.

 

 

Renunță la machiaj atunci când poți

Daca împrejurările nu te constrâng, purtarea machiajului ar trebui redusă doar la ocazii .Din cauza transpiratiei, praful, bacteriile si produsele de make-up infunda porii provocand iritatii, acnee, pete rosii si mancarimi. Pentru o piele sanatoasa se curata bine tenul inainte de culcare, cu produse adecvate. Limitarea folosirii produselor de make-up, în special fondul de ten, permite epiderma să mai respire și să ia o pauză de la substantele chimice conținute de aceste produse. Tot ce ai nevoie pentru sezonul cald este crema hidratantă si balsamul de buze. Acest pas poți să-l faci atunci când te simți pregătită, daca make-up face parte din rutina ta zilnică. Take it step by step.

 

 Nu uita niciodata de SPF!

Mentalitatea gresită a multor persoane este reflectată de ideea ca folosirea SPF-uli are loc doar la plaja, când te bronzezi. Aceasta este foarte gresită deoarece doar simpla expunere la soare prin plimbările de rutină/ieșirile cu prietenii poate să dăuneze major pielii. Aceasta este cauza pentru care trebuie să îți intre în tabieturi folosirea cremelor cu SPF la fiecare ieșire din casă.

 

Nu uitați de zona gâtului și a decolteului !

Pielea din aceste zone are o sensibilitate ridicată, precum pielea feței. Rutina zilnică de îngrijire, hidratarea și protecția UV, nu trebuie trebuie trecute cu vederea. Produsele pentru îngrijirea tenului sunt favorabile și eficace pentru a le aplica în aceste zone, care în timp sunt cele ce își modifică aspectul cel mai usor, putând să îți dea de gol anii. Pur și simplu, aplicați cremă pe față, gât și decolteu dimineața, în fiecare zi !

 

Pielea din jurul ochilor se ingrijeste cu atentie sporita folosind geluri si creme special create pentru aceasta zona delicata. Reamintim si de sursele naturale de hidratare precum felii de castraveti, rosii, pepene, boabe de struguri.