Cafeina în produsele de îngrijire, chiar funcționează?

Cafeina este un vasoconstrictor, ceea ce înseamnă ca vasele tale de sânge devin mai mici si mai înguste, susțin medicii.

Atunci când este folosită topic, pe piele, cafeina reduce circulația la nivelul pielii, făcând-o mai luminoasă si mai fermă. Acest fapt face cafeina să devină un ingredient anti-aging, diminuând ridurile atât de la nivelul feței, cât si a zonei sensibile a ochilor.

 

Cheia o reprezintă formula corespunzătoare a acestor produse. Atunci când cafeina este în cantitatea corectă, poate fi foarte utilă în reîmprospătarea pielii, eliminarea cearcănelor si reducerea aspectului ”pufos” ai feței.

 

Multiple studii, ca cel publicat in Jurnalul Internațional al Științei Cosmetice, arată că moleculele de cofeină sunt destul de mici pentru a trece prin primul strat al pielii, așadar poate să își execute funcțiile intraderic. Este bine de știut faptul că dacă un anumit produs se presupune că ar conține cofeină, nu înseamnă că automat vom primi beneficiile pe care le dorim. Pentru ca acest component să fie eficient, trebuie să fie aplicat în cantități considerabile. Este recomandat să folosim produse care sunt susținute de studii medicale controlate pentru a putea fi siguri de formula produselor, transparența ingredientelor folosite si eficacitatea dovedită clinic.

 

Când vine vorba de evaluarea produselor de îngrijire, jargonul de marketing este ”dovedid clinic” , iar acesta nu este sinonim cu ”calitate medicală”. Produsele inscripționate cu calitate medicală sunt cel mai adesea găsite la clinici unde există un cadru medical supervizor.

 

Beneficii ale produselor ce conțin cafeina

Beneficiul principal are la baza funcția circulatorie.

Astfel, acestea actionează rapid, protejează impotriva stresului oxidativ si are efect antiinflamator asupra pielii.

 

Protecție impotriva daunelor solare.

Daunele solare sunt următoarele: liniile fine și ridurile.

Studiile arată ca aplicare produselor cu cafeină dupa expunerea la soare ajută. Poti chiar să beneficiezi de fermitate imediată si protectie anti-stres oxidativ, dar acest efect este temporar.

 

PENTRU CORP

Efectul diuretic al cofeinei ajuta la reducerea fluidelor din tesuturile adipoase, imbunatatind temporar aspectul celulitei. Cofeina elibereaza fluidul, ceea ce inseamna ca acesta poate apoi sa fie eliminat cu ajutorul drenajului limfatic. Acesta este unul din motivele pentru care cremele cu celulita te incurajeaza adesea sa masezi viguros produsul in piele.

 

PENTRU PĂR

Ajuta la mai buna oxigenare si stimulare a scalpului, imbunatatind productia de celule noi si promovand cresterea sanatoasa a parului. In plus, inhiba actiunea DHT – un hormon derivat din testosteron care cauzeaza subtierea si caderea parului – si prelungeste faza de crestere a parului.

 

Alte ingrediente care sunt benefice:

  • Aloe vera
  • Uleiul din arbore de ceai
  • Untul de shea
  • Vitamina C
  • Uleiul de jojoba

 

Acestea conțin antioxidanți care încetinesc stresul oxidativ si restabilește celulele deteriorate.