Slăbește în funcție de forma corpului.

Forma siluetei tale îți impune un anumit stil de alimentatie si sport pentru a putea obtine aspectul dorit.

 

Acest lucru se intampla din cauza numeroaselor deosebiri dintre noi atât la nivelul metabolismului  cât și din punct de vedere al constituției.  Iată mai jos o clasificare a principalelor tipuri de corpuri feminine impreuna de sfaturi necesare pentru cele mai bune rezultate în curele de slăbire.

 

Silueta pară.

Femeia pară se prezintă cu umerii înguști și șolduri și coapse late. Dieta trebuie să fie constituită dintr-un aport mai mare de carbohidrați complexi (exceptând bananele și strugurii) , orez brun, cereale integrale și legume ( exceptând cartofii). Trebuie să incluzi în alimentație și alimente bogate în fibre (fulgi de ovăz, cereale de orez, müsli) dar și o cantitate echilibrată de proteine (ton, somon, carne de pui și curcan).  Este recomandat sa eviti pe cat de mult posibil grasimile și în acelasi timp, scade consumul de produse lactate.

 

Exercițiile fizice recomandate sunt : săritul cu coarda, plimbările, aerobic, pilatesul sau înotul. Evită exercitiile: abdomene, kick – boxing, alergatul pe lungimi mari.

 

Silueta măr.

Principiul siluetei măr este  depunerea grăsimii în partea superioară a corpului fiind afectat diametrul taliei, brațele și sânii.  Femeia măr este femeia cu un piept generos, cu un strat adipos mare pe abdomen, dar cu picioare subțiri. Metabolismul este incet ceea ce duce si la arderea incetinită a caloriilor. Regulile alimentare trebuie să excludă alimentele obtinute prin prăjire, deserturile și sucurile carbogazoase. Trebuie sa incluzi zilnic în alimentatie fructe si legume proaspete, pentru un aport crescut de carbohidrati complexi,  sa iti asiguri un aport ridicat de fibre si sa te hidratezi. Un aport ridicat de proteine il poti obtine din consumul de carne de pui, curcan si vita, cereale integrale de grau. De asemenea, redu aportul de grasimi cu pana la 80%

 

Exercițiile fizice care iti pot aduce beneficii sunt: cât mai multe exerciții cardio (jogging-ul, abdomenele, mersul cu bicicleta).

 

Silueta clepsidră.

Femeile cu siluetă  clepsidră sunt considerate cele mai norocoase, deoarece au partea superioară și inferioară a corpului proporționale în timp ce talia este subțire. Riscul de îngrășare este la fel de mare ca în cazul posesoarelor de siluetă pară sau măr cu mențiunea că în cazul siluetei clepsidră distribuția grăsimii se face în mod uniform. Alimentația trebuie să fie una echilibrată și moderată.

 

Mananca o data la 4 ore în cantitati mai reduse, bogate in proteine, omega 3 si fructe si legume. Incearcă sa treci peste preparatele bogate in grasimi si cele in carbohidrati simpli. Consuma preparate bogate in proteine, precum carnea de pui si de curcan, carne slaba de vita, ton, cod, legume cu indexul glicemic redus, cum ar fi brocoli, varza si fructe. Alege alimentatie preparate bogate in omega 3, care se regaseste in special in peste, avocado, nuci si ulei de masline.

 

Exercițiile fizice care trebuie incercate sunt: yoga, dansul, înotul, pilates. Evita exercitiile: jogging, kick box.

 

Silueta dreptunghiulară.

Femeile cu o astfel de siluetă sunt slabe fără o distincție între umeri, talie și șolduri. De obicei ele pot mânca cât doresc fără să se îngrașe. Dieta recomandată în această situație trebuie să fie una echilibrată care să nu includă alimente bogate in amidon, sucurile carbogazoase și preparatele cu continut ridicat de zahăr rafinat. Consuma alimente care iti confera un aport ridicat de proteine, carne de curcan, de pui, de vita si peste. Consuma fructe si legume, orez brun, care iti confera un nivel de carbohidrati complexi. Asigura-ti si aportul necesar de omega 3 prin consumul de somon, avocado, ulei de in.