Obținerea unui abdomen plat. Este mersul pe jos mai benefic decât abdomenele?

Este mersul pe jos bun pentru pierderea în greutate?

Mersul rapid pentru pierderea în greutate este o formă de exercițiu aerobic moderat, care este considerat eficient pentru pierderea în greutate. Exercițiile aerobe sunt numite și antrenamente cardio și vă cresc ritmul cardiac și ritmul respirator, ceea ce vă ajută corpul să pompeze mai mult oxigen și sânge către mușchi. Acest lucru vă ajută să ardeți grăsimile și să construiți mușchi, ambele fiind importante pentru pierderea în greutate.

Numai mersul pe jos sau activitatea fizică nu vă poate ajuta să pierdeți mult în greutate. Încercați să faceți câteva modificări în dieta dvs. pentru a obține rezultate mai bune.

Cât de mult ar trebui să mergi pentru a pierde în greutate?

Trebuie să mergi cel puțin 30 de minute în fiecare zi pentru a pierde în greutate. Puteți arde mai multe calorii mergând între 45 de minute și o oră. Ritmul în care mergeți este, de asemenea, important în determinarea numărului de calorii pe care le ardeți. Puteți folosi acest calculator pentru a afla caloriile pe care le-ați ars în funcție de ritmul și durata de mers.

Sfaturi pentru a pierde în greutate prin mers pe jos

  • Începe încet

Dacă nu aveți obiceiul de a merge pe jos sau de a face mișcare în mod regulat, să vă împingeți să vă antrenați timp de o oră în prima zi poate să nu fie realist. Exagerarea în stadiile inițiale vă poate afecta progresul pe termen lung și poate provoca, de asemenea, răni. Așa că începeți încet și includeți mai multă mers pe jos în rutina dvs. treptat, pe măsură ce corpul dumneavoastră se obișnuiește cu nivelurile crescute de activitate fizică.

  • Alegeți accesoriile potrivite

A avea echipamentul potrivit vă poate îmbunătăți performanța la exerciții și vă poate menține motivat să vă antrenați mai mult. Purtați pantofi și haine care să vă mențină răcoros și să vă fie confortabil de mers. Un ceas inteligent care vă poate măsura bătăile inimii și numărul de pași vă poate ajuta, de asemenea, să vă urmăriți progresul și să vă atingeți obiectivele.

  • Întindeți înainte și după

Exercițiile de încălzire și de răcire, cum ar fi întinderile, vă pot ajuta corpul să se relaxeze și să se relaxeze. Efectuarea unei activități fizice atunci când mușchii sunt strânși și încordați vă poate face mai probabil să vă entorsați sau să-i răniți. Întinderea timp de 5 până la 10 minute înainte și după antrenament poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

  • Setează un scop

Având un obiectiv de activitate fix, sub formă de distanță parcursă, numărul de pași sau caloriile arse, vă poate crește probabilitatea de a vă respecta rutina de fitness. Ridicarea obiectivelor la fiecare una sau doua saptamani te poate ajuta sa slabesti mai mult.

  • Ai o sticlă de apă cu tine

Hidratarea este cheia pentru a-ți menține nivelul de energie ridicat atunci când mergi. Pierzi multă umiditate din corpul tău sub formă de transpirație atunci când te antrenezi. Deshidratarea vă poate da dureri de cap sau vă poate face să vă simțiți obosit. Deci, consumul de apă în timpul exercițiilor vă poate menține mai mult timp.

  • Mergeți vioi sau în pantă

Creșterea ritmului sau urcarea unei pante poate ajuta mușchii să lucreze mai mult pentru a ține pasul. Acest lucru vă poate ajuta să ardeți mai multe grăsimi și, de asemenea, vă poate ajuta să vă tonifiați mușchii.

  • Adăugați greutăți

Mersul cu greutăți pentru mâini sau cu greutăți pentru glezne arde mai multe calorii din cauza energiei suplimentare necesare pentru a transporta greutatea adăugată. Cu toate acestea, încordarea suplimentară asupra mușchilor vă poate crește șansele de rănire dacă nu urmați forma corectă în timp ce mergeți.

  • Merge cu un partener

Plimbarea cu prietenii, familia sau chiar un animal de companie vă poate face mai plăcută și vă poate stimula starea de spirit. Pe lângă pierderea în greutate, mersul cu un partener vă poate ajuta să vă relaxați și, de asemenea, să vă îmbunătățiți relațiile sociale.

  •  Adăugați antrenamentul de forță la rutina dvs. de antrenament

Împreună cu mersul pe jos, încearcă să încorporezi antrenamentul de forță în rutina ta de cel puțin două ori pe săptămână. Antrenamentul cu greutatea corporală și exercițiile de antrenament de rezistență vă pot ajuta să vă dezvoltați masa musculară. Mușchii tăi au nevoie de mai multă energie pentru a funcționa zilnic, ceea ce te ajută să arzi mai multe calorii și să slăbești. Antrenamentul de forță poate preveni, de asemenea, pierderea musculară care este asociată cu exercițiile aerobice regulate.