Alimentația în funcție de grupa sanguină.

Care este dieta pentru grupa de sânge?

Dieta pentru grupa de sânge se bazează pe teoria conform căreia grupa ta de sânge determină alimentele pe care ar trebui să le consumi (și exercițiile pe care ar trebui să-l faci) pentru a obține o sănătate optimă.

Ideea din spatele dietei este consumul de alimente cu lectine (un tip de proteină) incompatibile cu tipul de sânge al unei persoane poate provoca aglomerarea celulelor sanguine, numită aglutinare, și poate duce la probleme de sănătate precum boli de inimă sau de rinichi sau cancer. Cu toate acestea, există o lipsă de dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

Ce poți mânca

Dieta pentru grupa de sânge pune accent pe anumite alimente și planuri de exerciții fizice pentru diferite tipuri de sânge. Indiferent de grupa de sânge, dieta pune accentul pe consumul de alimente integrale și reducerea la minimum a aportului de alimente procesate .

Grupa de sânge A

Potrivit lui D’Adamo, persoanele cu sânge de tip A sunt predispuse la boli de inimă, cancer și diabet și se descurcă mai bine cu o dietă organică, vegetariană, cu exerciții calmante, de centrare, cum ar fi yoga și tai chi.

Persoanele cu grupa sanguină A, numite și „cultivatori”, ar trebui să urmeze o dietă fără lactate, în principal vegetariană, cu un aport ridicat de fructe, legume, cereale, fasole, leguminoase , nuci și semințe .

Grupa de sânge B

Persoanele cu sânge de tip B, potrivit lui D’Adamo, au un sistem imunitar robust și un sistem digestiv tolerant și sunt mai adaptabile decât alte tipuri de sânge. Cu toate acestea, persoanele cu tip B sunt mai susceptibile la tulburări autoimune, cum ar fi oboseala cronică, lupusul și scleroza multiplă.

Se recomandă exerciții fizice moderate și exerciții de echilibru , împreună cu o dietă „bine rotunjită”, pentru persoanele cu grupa sanguină B sau „nomazi”. Persoanele din acest grup ar trebui să mănânce o dietă foarte variată, inclusiv fructe și legume , cereale, fasole, leguminoase, carne, carne de pasăre, pește, ouă și lactate, dar evitați nucile și semințele.

Grupa de sânge AB

Persoanele cu sânge de tip AB sunt mai complexe din punct de vedere biologic decât alte tipuri. Pe baza acestei convingeri, se presupune că acești oameni se descurcă cel mai bine cu o combinație de exerciții și diete pentru tipurile A și B, deși carnea ar trebui să fie limitată.

Se crede că acest grup de sânge tinde să aibă rate mai scăzute de alergii, dar bolile de inimă, cancerul și anemia sunt frecvente.

Persoanele cu grupa sanguină AB, numite și „enigme”, pot consuma orice aliment recomandat pentru grupele sanguine A și B, deși pentru acest tip este recomandată urmărirea unei diete în principal vegane .

Grupa de sânge O

Pe baza teoriei dietei grupului de sânge, persoanele cu sânge de tip O se descurcă cel mai bine cu exerciții fizice intense și proteine ​​animale, în timp ce produsele lactate și cerealele pot cauza probleme.

Glutenul, lintea, fasolea, porumbul și varza pot duce la creșterea în greutate la persoanele cu această grupă de sânge. Condițiile de sănătate asociate cu tipul O includ astmul, febra fânului și alte alergii și artrita.

Persoanele cu grupa sanguină O,  numite și „vânători”, ar trebui să urmeze o dietă fără lactate și fără cereale, bogată în carne și cu o cantitate moderată de legume, ouă, nuci și semințe.