Consumul de brânză determină coșmaruri? Ce spun studiile.

Consumul de brânză înainte de culcare a fost mult timp asociat cu faptul că avem coșmaruri. Dar de ce este asta?

Digestie îngreunată!

Specialiștii spun că legătura dintre brânză și coșmaruri ține de faptul că brânza este un aliment dificil de digerat la acel moment al zilei.

Pe scurt, brânza este foarte greu de digerat. Deci, în timp ce corpul tău încearcă să-l digere, practic te ține ușor treaz. Rămâneți în starea de somn REM (mișcarea rapidă a ochilor) mai mult timp, care este locul în care aveți mult mai multe vise realiste.

Acest lucru s-ar întâmpla dacă ai fi mâncat ceva greu de digerat sau ai fi luat mai mult timp pentru a digera, adaugă cercetătorii. Asociem brânza cu unul dintre lucrurile care provoacă vise ciudate, deoarece este mai probabil să o mâncăm târziu în noapte. Alte alimente care sunt greu de digerat și care ar avea un efect similar sunt lucruri precum carnea.

Dacă ai de gând să consumi ceva seara, o brânză usoară , precum brie, ar fi o alegere mai bună.

Interesant e că brânzeturile mai tari vor dura mai mult pentru a se digera, în timp ce brânzeturile mai moi vor fi mai ușoare.

Unele beneficii ale lactatelor.

Dar nu toate sunt vești proaste – există câteva beneficii de a avea brânzeturi după cină .

Laptele și produsele lactate au vitamine bune în ele, care ne sunt utile pentru a ne ajuta să dormim. Mai exact, alimentele care conțin doze mari de vitamine B ajută la promovarea somnului, deoarece susțin producerea de melatonină, iar deficiența acesteia poate fi asociată cu anxietatea.

În general, legătura dintre mâncare și somn este destul de puternică. Oamenii nu asociază de obicei mâncarea cu mintea, dar cercetările arată că alimentația are de fapt un efect uriaș asupra stării noastre mentale și a bunăstării, din care somnul joacă un rol important.

Așa că, pentru a rezuma, nu ezitați să continuați să mâncați brânză înainte de culcare, nu este chiar legat de coșmarurile dvs., doar poate de lipsa unui somn liniștit. 

Cum te poate ajuta brânza să dormi?

Brânza conține triptofan, un aminoacid care este necesar pentru creștere și pentru a vă ajuta corpul să producă și să mențină proteine, mușchi, enzime și neurotransmițători. Deci, ce legătură are asta cu somnul? Ei bine, triptofanul este folosit de corpul tău pentru a produce serotonină (hormonul care te face să te simți fericit), care are un impact semnificativ asupra somnului. Un studiu a constatat că „aportul de cereale îmbogățit cu triptofan îmbunătățește somnul nocturn, melatonina, serotonina și nivelul total de capacitate antioxidantă și starea de spirit la oameni”. Data viitoare când aveți nevoie de ajutor pentru a adormi, cine știe, poate că triptofanul din brânză vă va ajuta să dormiți.