Poate ardeiul iute să ajute la slăbit? Stiința din spatele capsaicinei.

Ardeiul Cayenne este un condiment derivat din planta Capsicum annum, împreună cu ardeiul gras, jalapenos și pimientos, și face parte, de asemenea, din familia mănădeițe.

Este un ardei care este adesea folosit pentru a adăuga căldură și aromă la diferite feluri de mâncare și, deși puteți mânca ardei cayenne cruzi, de cele mai multe ori aceștia sunt uscati și măcinați pentru a crea o pulbere.

Cayenne conține, de asemenea, o mulțime de proprietăți medicinale, așa că este un element de bază în multe cărți ale medicilor de plante.

Pe scara Scoville – o măsură a iuțelii – ardeii cayenne au o medie de la 30.000 la 50.000, ceea ce înseamnă că au o lovitură destul de bună și cu siguranță nu este ceva cu care vrei să exagerezi!

Reduce senzația de durere

Una dintre proprietățile interesante ale ardeiului cayenne este capacitatea sa de a reduce durerea local (adică atunci când este aplicat pe piele).

Gustul iute și picant al cayennei se datorează unui compus numit capsaicin, care este, de asemenea, responsabil pentru ameliorarea durerii.

Face acest lucru acționând asupra nervilor senzoriali în care sunt transmise semnalele de durere.

De asemenea, capsaicina este considerată un agent neuropeptidic activ care afectează sinteza, depozitarea, transportul și eliberarea substanței .

Când cantitățile de substanță P sunt epuizate în terminațiile nervoase (nociceptori), semnalele de durere nu pot fi transmise la creier; astfel, nu simțim durere.

Alte cercetări sugerează că aplicarea locală a cayennei promovează ameliorarea durerii prin atenuarea hipersensibilității cutanate printr-un proces numit „defuncționalizare”.

Defuncționalizarea rezultă dintr-o pierdere temporară a potențialului de membrană (necesară pentru transmiterea semnalului nervos), având ca rezultat incapacitatea de a transporta factorii neurotrofici și retragerea reversibilă a terminalelor fibrelor nervoase.

Stimulează arderea grăsimilor

Ideea că acest consumul de alimente fierbinți poate crește căldura în corpul tău și te poate face să arzi mai multe calorii nu este nimic nou – se numește termogeneză și este un lucru pentru care ardeiul de cayenne este cunoscut.

Un studiu specific a analizat efectele ardeiului roșu adăugat la mesele bogate în grăsimi și carbohidrați și impactul pe care l-a avut asupra metabolismului energetic.

Studiul a folosit patru condiții experimentale: masă bogată în grăsimi, masă bogată în grăsimi cu ardei roșu (10 g), masă bogată în carbohidrați sau o masă bogată în carbohidrați cu ardei roșu.

Interesant, rezultatele au arătat că adăugarea de ardei roșu la mesele experimentale a crescut semnificativ termogeneza indusă de dietă și oxidarea lipidelor, în special la cei care au consumat masa bogată în grăsimi.

Dar, pe de altă parte, oxidarea carbohidraților a scăzut semnificativ odată cu adăugarea de ardei roșu.

Luate împreună, aceste rezultate indică ardeiul roșu poate crește termogeneza indusă de dietă și oxidarea lipidelor, ceea ce poate contribui la scăderea grăsimilor și a greutății cu un consum pe termen lung.